Antena 3 CNN Actualitate Locale Preșcolari din Târgu Jiu, nevoiți să învețe într-un bloc fără autorizație ISU

Preșcolari din Târgu Jiu, nevoiți să învețe într-un bloc fără autorizație ISU

Prima zi de şcoală nu este motiv de bucurie chiar pentru toţi copiii. Mai multe grupe de preşcolari din Târgu Jiu vor învâţa, anul acesta, într-un bloc fără autorizație de securitate la incendiu.

Preșcolari din Târgu Jiu, nevoiți să învețe într-un bloc fără autorizație ISU
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Sep 2023   •   08:44

In grădinița "Vis de copil" din Targu Jiu învață aproape 80 de copii, iar până anul trecut, unitatea de învățământ funcționa în doua clădiri.

Cutremurele din februarie au afectat grav una dintre ele, motiv pentru care experții au stabilit că structura de rezistența este un pericol și au dispus demolarea clădirii.

Toți copiii care învățau aici au fost relocați în cea de-a doua clădire, care funcționează într-un bloc și nu îndeplinește condițiile de siguranță la incendii.

În mod paradoxal, primăria din Targu jiu, care administrează clădirea, a emis autorizația de funcționare, fără ca la dosar să existe și cea emisă de ISU, privind siguranța în caz de incendiu.

Citește și: Noul an şcolar 2023-2024. Trei milioane de elevi se întorc de astăzi în bănci. Anul şcolar începe cu scandaluri, lipsuri şi probleme

După ce ISU a sesizat această neregulă, s-a pus în vedere relocarea copiilor din această clădire.

Cu toate acestea, până când autoritățile locale găsesc alt spațiu, micuții vor rămâne în blocul fără autorizație, în speranța că nu se va întâmpla nimic care să le pună viața în pericol.

×
Subiecte în articol: Târgu Jiu prescolari autorizaţie ISU
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close