Antena 3 CNN Actualitate Locale Prețul chiriilor a explodat la Cluj. Studenții, nevoiți să plătească sume uriașe pentru o garsonieră

Prețul chiriilor a explodat la Cluj. Studenții, nevoiți să plătească sume uriașe pentru o garsonieră

Clujul rămâne în topul orașelor cu cele mai scumpe chirii, iar studenții care nu au prins un loc la cămin sunt nevoiți să plătească sume uriașe pentru o garsonieră.

Prețul chiriilor a explodat la Cluj. Studenții, nevoiți să plătească sume uriașe pentru o garsonieră
Sursa foto: Getty Images | Hispanolistic
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Oct 2023   •   09:05

Ca urmare a faptului că mulți studenți nu au prins un loc la cămine, prețurile chiriilor au explodat din nou la Cluj-Napoca, iar cererea a crescut foarte mult.

"Se simte o creștere de aproximativ 15-20%. Prețurile vor stagna. Valul mare de închirieri a fost până la finalul lunii septembrie. Prețurile nu vor scădea, dar nici nu vor crește", spune Iustinian Berindei, agent imobiliar.

Totodată, a devenit un obicei ca începerea anului universitar să determine, la Cluj, creșterea chiriilor, în condițiile în care mii de studenți care nu prind loc la cămin își caută o garsonieră sau un apartament.

Astfel, cele mai scumpe chirii sunt în zona centrală a Clujului, dar și în cartierul Zorilor, acolo unde prețurile pornesc de la 400 de euro pentru o garsonieră, 650 de euro pentru apartamentele cu două camere și 800 de euro pentru cele cu trei camere.

Citește și: "A căzut cu capul pe volan!" O clujeancă a intrat în stop cardiac în timpul examenului auto. Polițistul i-a salvat viaţa

Totuși, specialiștii în imobiliare spun că prețurile ar putea să mai scadă în perioada iernii.

×
Subiecte în articol: chirii Cluj studenti
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close