Antena 3 CNN Actualitate Locale O turistă a făcut publică lista de preţuri de la un cunoscut restaurant din Eforie Nord

O turistă a făcut publică lista de preţuri de la un cunoscut restaurant din Eforie Nord

Explozie de preţuri la alimente pe litoral în plin sezon al vacanțelor. O turistă a făcut publică lista de preţuri de la un restaurant din Eforie Nord.

O turistă a făcut publică lista de preţuri de la un cunoscut restaurant din Eforie Nord
Sursa foto: GettyImages
de Claudia Popovici    |    19 Iul 2023   •   16:58

Viaţa în România devine din ce în ce mai scumpă. Dovadă stau preţurile record din stațiuni, acolo unde pentru un prânz cu familia românii scot din buzunar peste 100 de lei.

O turistă a făcut publică lista de preţuri de la un restaurant din Eforie Nord. 

De exemplu, la un cunoscut restaurant din Eforie Nord, un meniu format dintr-o pulpă de pui la grătar cu piure are preţul de 27 de lei. 

Suta de grame de carne costă 17 lei, aşa că o porție de pulpe dezosate de 300 de grame ajunge lejer la 54 de lei. Dacă adăugăm și un piure, atunci românii vor scoate din buzunar pentru un asemenea meniu 64 de lei. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

De cealaltă parte, o porție de tochitură de pui cu mămăligă şi ou ajunge şi la 24 de lei, potrivit listei de preţuri citată de Ştiri de Cluj

Probleme sunt şi la capitolul şezlonguri. Deși pe plajele din alte state șezlongul este gratuit pentru turiștii care fac consumație la bar, în România situaţia este total diferită. Totul spre nemulțumirea românilor care au ales să petreacă vacanţa acasă şi care s-au declarat consternați de anumite anunțuri de pe plajă.

O zi pe șezlong costă de la 25 până la peste 80 lei pe litoralul românesc.

În Eforie, de exemplu, închirierea unui şezlong costă 25 de lei, în timpul săptămânii. Pentru weekend, prețurile ajung la 30-40 de lei. În Mamaia, prețurile pentru închirierea unui șezlong încep de la 25 lei și ajung la 80 lei. Atenție, însă aceste prețuri nu includ niciun fel de consumație.

×
Subiecte în articol: carne de pui litoral Mamaia vara 2023
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close