Antena 3 CNN Actualitate Locale Prietenie specială între un câine şi o fetiţă de două luni. Ce spun specialiştii

Prietenie specială între un câine şi o fetiţă de două luni. Ce spun specialiştii

Câinele este cel mai bun prieten al omului. O dovedește, dacă mai era nevoie, prietenia specială dintre o fetiță de numai două luni și un câine din rasa Shar-Pei.

Prietenie specială între un câine şi o fetiţă de două luni. Ce spun specialiştii
de Claudia Popovici    |    12 Iun 2021   •   19:01

Fratele mai mare, așa cum este alintat patrupedul în familie, o păzește pe micuță neîncetat. Este un caz special, spun medicii, deoarece câinii din rasa Shar Pei nu sunt neapărat sociabili.

În vârstă de doar două luni, Clara are un prieten de nădejde. Athos, câinele familiei un Shar-Pei în vârstă de cinci ani, are grijă de micuță tot timpul. În parc sau acasă, cățelul nu lasă pe nimeni să se apropie de copil, iar la cel mai mic sunet scos de micuță patrupedul este în alertă.

Athos este foarte atent cu Clara. Dacă rămâne singur cu ea în pătuț pentru câteva minute, dacă începe să plângă ne caută în casă pe noi, parcă ne spune haideți, haideți să vedeți că s-a întâmplat ceva", spune tatăl micuţei.

„Îl avem de cinci ani, Clara are șapte săptămâni. Se înțeleg foarte bine unul cu celălalt. Nu aș fi crezut, dar este foarte protector. Este începutul unei prietenii strânse şi sperăm cât mai îndelungate", a completat şi mama fetiţei.

Ce beneficii aduce un animal de companie în dezvoltarea copiilor

De când micuța a ajuns acasă câinele și-a luat în serios rolul. Specialiștii spun că animalele de companie sunt recomandate pentru cei mici, atât timp cât sunt respectate regulile de igienă și animalul este vaccinat.

„Este benefică relația dintre un copil și un animal de companie, din punct de vedere al relaționării. Pe plan psihologic este un ajutor pentru dezvoltarea din punct de vedere psihologic la vârstele mici, precum și la dezvoltarea abilităților de îngrijire și empatie față de animale", a spus pentru Antena 3, Elen Crăciun, medic de familie.

De altfel, este important ca oamenii să știe ce fel de animale se potrivesc cu vârsta copilului.

„Sunt unele rase care nu se pot ține împreună cu copiii mici. Sunt căței de talie mare, de exemplu, și dacă dă din coadă poate să creeze la un copil foarte mic o rană destul de urâtă sau să îl lovească puțin mai tare, deși poate numai din bucurie, a spus pentru Antena 3, Csaba Palosi medic veterinar.

În țara noastră, potrivit statisticilor, unul din doi români are cel puțin un animal de companie.

×
Subiecte în articol: fetita caine prietenie Shar-Pei
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close