Antena 3 Actualitate Locale Prima localitate din România în care se reintroduce carantina!

Prima localitate din România în care se reintroduce carantina!

de Alexandra Dima    |    12 Sep 2021   •   19:53
Prima localitate din România în care se reintroduce carantina!
Sursa foto: Getty Images

Autoritățile din Sibiu au luat decizia de a pune sub carantină localitatea Șeica Mică, după ce numărul infectărilor s-a dublat în doar 24 de ore.

 În cursul zilei de duminică, autoritățile reunite în cadrul Comitetului județean pentru situații de urgență au decis să instituie carantina asupra localității Șeica Mică. Aici numărul de persoane îmbolnăvite cu SARS-CoV-2 a ajuns rapid la 20, echivalentul unei incidențe cumulate de peste 11,15 cazuri la mia de locuitori.

”Riscul epidemiologic fiind de o gravitate maximă” – după cum se arată în hotărârea Comitetului pentru situații de urgență – comuna Șeica Mică va intra în carantină pentru 14 zile, începând de luni, 13 septembrie 2021 (până în 26 septembrie 2021, inclusiv).

În toată această perioadă, este interzisă părăsirea domiciliului sau a comunei decât în câteva situații (deplasarea spre a fi vaccinat, în interes profesional, pentru asistență medicală etc).

Magazinele din comună vor fi obligate să închidă cel mai târziu la ora 18:00, iar slujbele religioase vor mai putea fi ținute doar în afara bisericilor. Sunt interzise evenimentele private din categoria nunți, botezuri ori mese festive.

Gradul de vaccinare al localității este mediu

”Să sperăm că rămân așa. Gradul de vaccinare la noi este mediu. Nici mulți, nici puțini. Primele cazuri au pornit de la aceeași familie. Mai apoi, la cei care au intrat în contact cu ei. Bineînțeles că mă îngrijorează situația. Sperăm să se stopeze... cumva”, a declarat Emil Marius Urian, primarul comunei Șeica Mică, citat de presa locală.

”În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 27.234 (67 persoane confirmate în ultimele 24 de ore) de persoane. Până la data curentă au fost vindecate 21.726 de persoane, iar 1.091 persoane au decedat (2 în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 105 persoane, dintre care pe ATI - 15 persoane. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 94 de teste”, rezumă Instituția Prefectului Sibiu într-un comunicat de presă.

 

×
Subiecte în articol: Sibiu Șeica Mică

România Inteligentă

 

 

Şcoala cu 300 de panouri solare care a devenit independentă energetic

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close