Antena 3 CNN Actualitate Locale Prima primărie din România care a câștigat un proces cu ANAF-ul: "Deschidem Cutia Pandorei și pentru restul municipalităților"

Prima primărie din România care a câștigat un proces cu ANAF-ul: "Deschidem Cutia Pandorei și pentru restul municipalităților"

Premieră în România. O primărie a câștigat un proces cu ANAF-ul pentru un TVA, extrem de consistent. "Deschidem Cutia Pandorei și pentru restul municipalităților din România. Avem de primit 15 milioane de lei", spun autorităţile.

Prima primărie din România care a câștigat un proces cu ANAF-ul: "Deschidem Cutia Pandorei și pentru restul municipalităților"
Sursa foto: Agerpres
de Claudia Popovici    |    27 Apr 2022   •   16:37

Primăria Galați a câștigat un proces cu ANAF și va primi 15 milioane de lei, ceea ce reprezintă o premieră națională, susține primarul orașului Galați, Ionuț Pucheanu.

„Suntem prima primărie din Româna care câștigă un proces cu ANAF-ul pentru un TVA, extrem de consistent. Sunt aproximativ 15 milioane de lei.

Este vorba despre TVA plătit pentru achiziția troleibuzelor, noi am spus de la bun început că e cu taxare inversă. Am plătit la momentul respectiv. De atunci ne judecăm, trei, patru ani”, a declarat Ionuț Pucheanu, primarul orașului Galați.

Suma ar putea crește ca urmare a calculării penalităților, iar decizia ar putea deveni un precedent pentru acțiunile în instanță deschise de alte primării din țară, notează Mediafax. 

„Deschidem Cutia Pandorei și pentru restul municipalităților din România. Avem de primit 15 milioane de lei, plus accesoriile, care nu s-au calculat, posibil să se dubleze efectiv suma”, a precizat edilul-șef.

Banii ar putea fi folosiți pentru reabilitarea celei mai importante artere a orașului Galați.

×
Subiecte în articol: primarie România ANAF proces
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close