Antena 3 CNN Actualitate Locale Primarul din Sfântu Gheorghe face apel la cetățeni să sune la 112 dacă întâlnesc pe stradă persoane cu probleme psihice: ”Noi facem demersurile”

Primarul din Sfântu Gheorghe face apel la cetățeni să sune la 112 dacă întâlnesc pe stradă persoane cu probleme psihice: ”Noi facem demersurile”

Antal Árpád, primarul din Sfântu Gheorghe, le cere cetățenilor să sune la 112 sau la Poliția Locală ori să sesizeze Primăria, dacă întâlnesc pe stradă persoane despre care știu că au afecțiuni psihice.

Primarul din Sfântu Gheorghe face apel la cetățeni să sune la 112 dacă întâlnesc pe stradă persoane cu probleme psihice: ”Noi facem demersurile”
Sursa foto: Facebook/ Antal Arpad
de Roxana Mihăiescu    |    21 Feb 2024   •   09:29

Edilul din Sfântu Gheorghe vrea ca siguranța cetățenilor să fie pe primul loc, motiv pentru care face apel la populație să sune la 112, dacă se întâlnesc pe stradă cu persoane care au afecțiuni psihice.

Antal Árpád a luat această decizie în contextul în care aceste persoane nu au mai putut fi integrate în centre specializate, odată cu desființarea a zeci de ”azile ale groazei” din țară.

”Problema este una foarte complexă și este reală. Aceste persoane nu au ce să caute pe străzi, este clar. Înainte de acest scandal cu azilele groazei am făcut demersuri, cred că în aproximativ 3 ani am reușit și era liniște la Sfântu Gheorghe.

Și noi, Municipalitatea, am plătit pentru ca aceste persoane să fie în siguranță, în condiții optime. A fost această problemă care a bulversat tot sistemul de protecție a persoanelor cu handicap psihic, iar acum cred că se revine cumva, încet-încet, la normalitate.

E foarte important ca, în momentul în care cineva vede o persoană despre care știe că este bolnavă psihic, să sune la 112, să semnalizeze către Primărie și noi facem demersurile.

În ultimele luni, totuși, am mai rezolvat problema la 3 persoane din municipiu și sunt convins că o să le rezolvăm și pe celelalte, dar este foarte important ca în momentul în care cineva sesizează prezența pe străzi a acestor persoane să sune măcar la 112”, a spus primarul, notează We Radio Sfântu Gheorghe.

Nu este prima dată când este luată această măsură. 

În luna noiembrie, Poliția Locală Sfântu Gheorghe a cerut locuitorilor municipiului să anunțe imediat la 112, sau la TelVerde pentru siguranța publică – 0800 800 767, dacă întâlnesc pe stradă persoane care reprezintă un pericol atât pentru ele, cât și pentru comunitate, după ce au fost semnalate mai multe incidente, printre care și acte de vandalism comise de astfel de persoane.

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close