Antena 3 CNN Actualitate Locale Primarul din Sfântu Gheorghe i-a cerut ministrului Apărării să oprească exercițiile militare de la marginea orașului

Primarul din Sfântu Gheorghe i-a cerut ministrului Apărării să oprească exercițiile militare de la marginea orașului

Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád a anunțat că i-a solicitat ministrului Apărării ca armata să nu mai desfășoare exerciții militare în apropierea orașului, după ce mai mulți locuitori i-au transmis că împușcăturile puternice îi sperie.

Primarul din Sfântu Gheorghe i-a cerut ministrului Apărării să oprească exercițiile militare de la marginea orașului
Sursa foto: Facebook/ Antal Arpad
de Mia Lungu    |    07 Apr 2022   •   08:30

Edilul spune că, în contextul conflictului militar din Ucraina, astfel de activități ar trebui anunțate din timp către populație.

„Astăzi, mai mulți locuitori din Sfântu Gheorghe mi-au spus că oamenii sunt speriați de împușcăturile foarte puternice pe care le-am auzit cu toții din poligonul militar.

L-am contactat pe ministrul Apărării în legătură cu acest incident și am cerut ca astfel de exerciții militare intensive să nu se mai desfășoare în apropierea orașului, deoarece localnicii se pot speria, și am subliniat, de asemenea, că ar fi important să fie anunțate aceste exerciții în prealabil presei și municipalității, deoarece, dacă informăm oamenii din timp, aceștia nu vor fi speriați de sunetul armelor.

În același timp, aș dori să rog oamenii să nu intre în panică și să nu se sperie.

Întrebat, reprezentantul vânătorilor de munte din Sfântu Gheorghe a spus că a fost un exercițiu planificat în prealabil și că soldații au tras cu gloanțe oarbe, astfel că în oraș nu avea cum să ajungă muniție reală. Exercițiul va dura câteva zile, timp în care vă rog pe toți să rămâneți calmi.”, a transmis, marți seara, prin intermediul Facebook, primarul din Sfântu Gheorghe.

Militarii au desfășurat, marți, un exercițiu de instrucție colectivă, cu muniție de manevră (gloanțe oarbe), la Sfântu Gheorghe, în poligonul Păiș, la care au participat militarii din cadrul Batalionului 22 Vânători de Munte „Cireșoaia” și militari din cadrul Batalionului 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi”, batalioane subordonate celor două brigăzi de vânători de munte, Brigada 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” și  Brigada 2 Vânători de Munte „SARMIZEGETUSA”, transmit reprezentanții Garnizoanei Sfântu Gheorghe.

 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close