Antena 3 Actualitate Locale Gabriela Firea: 41 de clădiri din centrul Bucureştiului sunt în proces de reabilitare şi consolidare

Gabriela Firea: 41 de clădiri din centrul Bucureştiului sunt în proces de reabilitare şi consolidare

13 Oct 2018   •   10:33
Gabriela Firea: 41 de clădiri din centrul Bucureştiului sunt în proces de reabilitare şi consolidare

Un număr de 41 de clădiri cu risc seismic din centrul Bucureştiului sunt în proces de reabilitare şi consolidare, la opt dintre acestea fiind finalizate lucrările de punere în siguranţă, anunţă Primăria Capitalei. Totodată, se lucrează la consolidarea şi restaurarea Palatului Voievodal "Curtea Veche".

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Compania Municipală Consolidări, continuă programul de punere în siguranţă, consolidare şi reabilitare a clădirilor cu risc seismic, început în luna noiembrie 2017, se arată într-un comunicat de presă transmis, sâmbătă, de PMB.

Astfel, sunt şantiere deschise la 41 de clădiri din centrul Bucureştiului. Dintre acestea, la opt sunt finalizate lucrările de punere în siguranţă şi se lucrează la consolidarea propriu-zisă, iar la alte 33 de imobile Compania Municipală Consolidări face lucrări de punere în siguranţă, lucrări premergătoare celor de consolidare.

În paralel, se lucrează la consolidarea şi restaurarea Palatului Voievodal "Curtea Veche", care vizează protejarea, restaurarea şi consolidarea ansamblului, precum şi functionalizarea şi punerea în valoare a vestigiilor.

"Aşa cum am promis, am accelerat programul de consolidări derulat de Primăria Capitalei, în prezent 41 de  clădiri fiind în proces de reabilitare. Reamintesc faptul că în ultimii 27 de ani, autorităţile locale au reabilitat doar 20 de clădiri, iar acum, alocarea bugetară de la începutul anului îşi arată efectele: dacă în perioada 2011-2016, Primăria Capitalei, prin Consiliul General de la acel moment, a alocat în jur de 1 milion de euro pe an pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic, în anul 2018, pentru acest domeniu, am alocat nu mai puţin de 10 milioane de euro, ceea ce ne-a permis să intervenim în peste 40 de clădiri. Doresc să mulţumesc bucureştenilor care au înţeles importanţa acestui demers şi şi-au dat acordul că locuinţele lor să fie incluse în programul de consolidare al Primăriei Capitalei", a afirmat primarul general, Gabriela Firea, care a verificat stadiul lucrărilor de consolidare şi reabilitare la mai multe imobile din centrul Bucureştiului.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close