Antena 3 CNN Actualitate Locale Primăria Constanța, victorie în Dosarul Retrocedărilor. Aceasta recuperează mii de metri pătrați

Primăria Constanța, victorie în Dosarul Retrocedărilor. Aceasta recuperează mii de metri pătrați

Primăria Constanța a primit câștig de cauză în Dosarul Retrocedărilor, astfel orașul recuperează 50 de terenuri, ce presupun mii de metri pătrați.

Primăria Constanța, victorie în Dosarul Retrocedărilor. Aceasta recuperează mii de metri pătrați
Sursa foto: Gettyimages
de Ioana Mircea    |    22 Dec 2023   •   23:07

Judecătorii din București au admis în parte cererea UAT Municipiul Constanța prin primarul orașului și au constatat nulitatea absolută parțială a mai multor contracte vizând 50 de terenuri.

Instanța a decis, de asemenea, radierea dreptului de proprietate al unora dintre pârâți asupra a mii de metri pătrați de terenuri retrocedate.

Totodată, Primăria Constanța urmează să primească și peste 360.000 de lei, cheltuieli de judecată, de la o parte dintre pârâții din proces, beneficiari din Dosarul Retrocedărilor.

Citește și: Ce conținea pachetul cu care s-a filmat șeful Europol în Portul Constanța | ”Este clar că prin acest experiment am deranjat mai multe autorități și interese”

Decizia Tribunalului București a fost pronunțată în primă instanță și mai poate fi atacată în apel, în termen de 30 de zile de la comunicarea hotărârii motivate, urmând ca, în această situație, procesul să continue la Curtea de Apel București.

În cauză, zece persoane sunt chemate în judecată de municipalitate în legătură cu actele pentru terenuri, fiind vorba despre protagoniști ai Dosarului Retrocedărilor sau persoane apropiate acestora, potrivit ziuaconstanta.ro.

×
Subiecte în articol: Constanța dosarul retrocedărilor
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close