Antena 3 CNN Actualitate Locale Primăria Piatra-Neamț vrea să-i dea afară pe refugiații aflați în căsuțele din ștrandul municipal pentru a primi turiști

Primăria Piatra-Neamț vrea să-i dea afară pe refugiații aflați în căsuțele din ștrandul municipal pentru a primi turiști

Nu doar în Bulgaria se dorește mutarea refugiaților din spațiile de cazare pentru fi ocupate de turisti. Și Primăria Piatra-Neamț vrea sa suspende cazarea refugiaților ucraineni aflați în căsuțele din Ștrandul Municipal și dorește mutarea lor în alte locații, potrivit unei adrese înaintate de municipalitate către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Primăria Piatra-Neamț vrea să-i dea afară pe refugiații aflați în căsuțele din ștrandul municipal pentru a primi turiști
Sursa foto: Facebook/Strandul Tineretului Piatra-Neamt
de Sebastian Bădiță    |    09 Iun 2022   •   16:57

Primăria Neamț afirma că  refugiații ar fi cerut mutarea întrucat în ștrand a început sezonul și au loc acțiuni zgomotoase până noaptea tarziu și nu se pot odihni, dar se va găsi altă locație pentru cei ce vor sa se mute, iar cei care doresc și nu sunt deranjați de muzică pot să rămână.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență spune că a primit solicitarea de la primărie pentru eliberarea, spațiului dar că motivul invocat ar fi contractele ce au fost încheiate anterior alocării spațiilor de cazare pentru refugiați.

Primarul susține că a fost greșeala unui funcționar din cadrul primăriei și că acesta a fost sancționat pentru acest fapt.

Între timp refugiații din strandul Piatra-Neamț sunt dezorientați și spun că nu au fost anuntați că vor fi mutati.

Cei cazați în cele 10 căsuțe din strand spun ca înțeleg condițiile și că în weekend e muzica pana noaptea târziu, dar doresc sa rămână acolo.

Rămâne ca autoritățile să ajungă la un consens și să hotărască ce se va întampla cu refugiații cazați în ștrandul din Piatra Neamț.

„Ștrandul Municipal reprezintă principalul obiectiv turistic al municipiului pe durata sezonului estival, gazdă pentru numeroase evenimente publice și private. Este o zonă de relaxare, divertisment și petrecere a timpului liber atât pentru pietreni, cât și pentru turiști din alte localități. Acest lucru face ca Ștrandul Tineretului să nu fie cel mai potrivit loc pentru odihna, liniștea și siguranța refugiaților.

Mai mult, căsuțele ocupate până acum de către refugiații ucraineni sunt cele mai solicitate de turiști, având standarde de confort mai ridicate, inclusiv toalete și duș. În acest moment, o parte din ele necesită reparații, care vor fi realizate în cel mai scurt timp.
Subiectul referitor la refugiații ucraineni este la fel de actual în agenda noastră publică și de aceea am realizat demersurile pentru oferirea de alternative la cazarea în ștrand.

Prima opțiune a fost relocarea refugiaților într-o locație care să le asigure în continuare confortul și securitatea. Este vorba despre internatul tip hotel al Grupului Școlar "Al.I. Cuza", iar această propunere a fost înaintată și respinsă de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Neamț.
Veniturile încasate de primărie pentru cazarea refugiaților ar fi fost încasate de către instituția de învățământ respectivă, Primăria asigurându-și veniturile din închirierea căsuțelor din Ștrand de către turiști.

Sperăm ca, din decență, subiectul persoanelor refugiate să nu fie speculat politic.", a transmis Primăria Piatra-Neamț.

×
Subiecte în articol: Piatra-Neamț primarie
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close