Antena 3 CNN Actualitate Locale Primaria Sibiului, amendată pentru discriminare. Ce le-a sugerat Astrid Fodor romilor

Primaria Sibiului, amendată pentru discriminare. Ce le-a sugerat Astrid Fodor romilor

Primaria Sibiului, amendată pentru discriminare. Ce le-a sugerat Astrid Fodor romilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
16 Iun 2016   •   14:07

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, este acuzată de discriminarea romilor şi a fost amendată de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminarii. Decizia a fost votată în unanimitate de cei din colegiul director al CNCD.

Astrid Fodor este acuzată că instuituția pe care o conduce nu face investiții în zonele în care se află comunități de romi. ”Refuzul institutiei primarului din Sibiu de a promova investiții de infrastructură (apă potabilă, canalizare, drumuri etc) pentru grupul vulnerabil reprezentat de comunitatea de romi, respectiv sugestia instituției primarului Sibiului pentru comunitatea romă de a se muta în zona rurală a județului Sibiu, reprezintă discriminare”, se arată într-un comunicat al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminarii prezentat de Vocea Transilvaniei.

În acest sens, primarul Sibiului trebuie să plătească o amendă contavenţională în valoare de 5.000 lei, însă această decizi poate fi contestată de Astrid Fodor la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminarii.

Astrid Fodor a câştigat primul mandat de primar al municipiului Sibiu la alegerile locale din 5 iunie.

×
Subiecte în articol: romi discriminare
Parteneri
Incendiu la locomotiva cu abur a Trenului Regal! A luat foc în Gara Brașov
x close