Antena 3 CNN Actualitate Locale Primăriţă din Caraş Severin, anchetată de DIICOT în dosarul de trafic de minori în care e vizat şi soțul său, Omer Radovancovici

Primăriţă din Caraş Severin, anchetată de DIICOT în dosarul de trafic de minori în care e vizat şi soțul său, Omer Radovancovici

Primărița comunei Pojejena din județul Caras Severin, Mira Radovancovici, a fost pusă oficial sub acuzare de DIICOT și plasată sub control judiciar în dosarul de trafic de minori care îl vizează pe soțul său, Omer Radovancovici.

Primăriţă din Caraş Severin, anchetată de DIICOT în dosarul de trafic de minori în care e vizat şi soțul său, Omer Radovancovici
Sursa foto: Captură video Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Noi 2023   •   19:46

Reamintim că dosarul de contrabandă l-a trimis pe Omer Radovancovici din fotoliul de primar al comunei Pojejena direct în pușcărie. I-a luat locul soția sa Mira Radovancovici, realeasă partid în 2020 din partea alianței PSD-Pro România.

Prima victimă din dosarul de trafic de minori a fost o fată de 11 ani a concubinei, care era pregătită să intre într-un triunghi amoros imaginat de acesta. Omer și concubina au fost arestați inițial, dar Curtea de Apel Timișoara i-a lăsat liber fără niciun fel de interdicție.

Ultima victima descoperită de procurori o fată de 14 ani, cu handicap mental.

Astfel, DIICOT o acuză pe Mira Radovancovici că, deși a fost sesizată de DGASPC Caraș-Severin cu privire la situația fetei de 14 ani, nu a luat în calitate de primar măsurile ce se impuneau în vederea reintegrării minorei în familie și a atestat în fals date necorespunzătoare cuprinse în anchetele sociale derulate în Primăria Pojejena.

Polițiștilor din Pojejena li s-a cerut de către DGASPC să acorde sprijin în recuperarea minorei, însă, spun anchetatorii, oamenii legii nu și-au îndeplinit atribuțiile și au închis ochii permițând să se întâmple abuzuri de neimaginat asupra unui copil, notează flux24.ro

Urmare cercetărilor, concluzia procurorului de caz a fost clară. Mira Radovancovici, cu intenție, ar fi înlesnit prin întocmirea unor acte necorespunzătoare, adăpostirea la cabana Urda, deținută de soțul ei, a unei minore de 14 ani, știind că aceasta este exploatată sexual!

În acest context, Mira Radovancovici e urmărită penal pentru complicitate la infracțiunea de trafic de minori și fals intelectual și a fost plasată sub control judiciar după ce a petrecut 24 de ore în arestul Poliției, spune sursa citată.

Citeşte şi: Rețeaua mafioților de Dunăre: politicieni, trafic și minori abuzați

Cine este Omer Radovancovici

Omer Radovancovici, a fost numit prințul Clisurii Dunării, în vremea embargoului și al contrabandei cu țigări. Singurii care nu i-au știut de frică au fost procurorii antimafia și polițiștii de la Crimă Organizată.

Prințul Clisurii a fost călcat iar de DIICOT, de două ori într-o singură lună. Acuzații grave: trafic de minori, corupere sexuală și multe altele.

Ultima victima descoperită de procurori o fată de 14 ani, cu handicap mental.

Stătea într-o casă dărăpănată, peste drum de familia Radovancovici, până când a fost vrăjită să plece, în septembrie anul trecut, cu fostul coleg de pușcărie al prințului Clisurii, acum angajatul său de la cabana de vânătoare.

De la Belobreșca, fata a fost luată și dusă tocmai în capătul celălalt al Clisurii Dunării, în Berzasca, dar nu în localitate, ci undeva la 20 de km, în creierul munților, acolo unde Omer Radovancovici și soția sa au o cabană de vânătoare.

Sora fetei a sunat la 112 și aceasta a fost recuperată de la cabana de vânătoare cunoscută ca Urda. A povestit că a întreținut relații sexuale cu angajatul lui Radovancovici, dar când să o preia Protecția Copilului, fata a dispărut și nimeni nu s-a mai chinuit să o găsească.

Eforturile DGASPC Caraș-Severin au fost în zadar. Primăria Pojejena a făcut o anchetă socială, semnată și de Mira Radovancovici.

În documentul de câteva rânduri se spunea că familia nu știe unde este minora, care era, culmea, chiar pe proprietatea primăriței.

Asistentul social care semna hârtia refuză acum să discute.

Asistentă socială: Nu pot să vă dau nicio relație.

Reporter: Vă simțiți confortabil după ce ați semnat documentul ăla, vă simțiți liniștită?

Asistentă socială: Nu, n-am niciun...

Reporter: Nu, vă întreb, așa...

Asistentă socială: Deci n-aveți. Pe bune, vă rog frumos!

Timp de șase luni, cât fata a sta la cabana din munți, poliția din Pojejena a stat cu mâinile în semn, chiar dacă Protecția Copilului a cerut în repetate rânduri să fie căutată minora.

Agenții de la postul de poliție din Pojejena aplică regula din Clisura Dunării: legea tăcerii.

Cel care conduce postul de poliție se apără.

Gabi Enache, agent șef: Eu am fost în paternitate...

Cel care a fost la comandă refuză orice dialog pe acest subiect sensibil.

Agent șef adjunct Cosmin Robu: Luați legătura cu purtătorul de cuvânt. Eu nu am voie să dau relații.

În iarnă, fata a reușit să fugă. Sora ei povestește cu groază că fata era speriată.

Cabana era locul unde Omer Radovancovici a organizat, conform procurorilor, orgii sexuale pentru prietenii săi, ocupându-se inclusiv de aducerea prostituatelor. Printre participanții la petrecerile din pustietate era inclusiv primarul din localitatea sârbească Velico Gradiște.

Timp de șase luni, fata a trecut printr-un adevărat coșmar. A fost obligată să danseze pe masă, în chiloți, pentru cei care petreceau cu Radovancovici la cabana de vânătoare, pusă să îngrijească animalele.

Victima a povestit că Radovancovici i-a propus o partidă de sex în trei, dar a refuzat. Fata a fost bătută și închisă într-o cameră, în întuneric, de colegul de pușcărie al prințului Clisurii, când fata a vrut să plece, pentru că nu-i mai suporta crizele de gelozie.

La sfârşitul lunii noiembrie 2023, Tribunalul Caraș-Severin a decis arestarea pe 30 de zile a lui Omer Radovancovici și a angajatului său.

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close