Antena 3 CNN Actualitate Locale Primăriță din Maramureș, acuzată de localnici că a jucat la aparate ajutoarele de încălzire, împreună cu soțul ei, preotul din sat

Primăriță din Maramureș, acuzată de localnici că a jucat la aparate ajutoarele de încălzire, împreună cu soțul ei, preotul din sat

Localnicii din Şieu, judeţul Maramureş spun că primăriţa, care este şi preoteasă, ar fi jucat ajutoarele de încălzire la păcănele împreună cu soţul ei, preotul din sat.

de Mia Lungu    |    31 Oct 2022   •   09:44

Primăriţa are în declaraţia de avere venituri de peste 80 de mii de lei obţinute din jocurile de noroc.

Poliţiştii au făcut descinderi la Primărie, cât şi la Casa Parohială şi au ridicat mai multe documente pentru a confirma dacă angajaţii au deturnat fondurile europene.

Se suspectează că de mai multe săptămâni s-ar fi întocmit acte ca oamenii să primească ajutoare de încălzire, însă banii nu ar mai fi ajuns la cetăţeni.

Ieri, 30 octombrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Maramureș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dragomirești, au pus în aplicare patru mandate de percheziţie domiciliară și două mandate de aducere a persoanelor vizate de anchetă, pentru probarea activităţii infracţionale cercetate într-un dosar penal în care se fac cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de delapidare și abuz în serviciu.

În fapt, în cursul anului 2021, trei funcționari din cadrul unei instituții publice din localitatea Șieu, și-ar fi însușit importante sume de bani din fondurile publice.În urma efectuării percheziţiilor au fost identificate şi ridicate documente ce au legătură cu fapta.

Polițiștii efectuează cercetări pentru recuperarea prejudiciului cauzat, acesta fiind estimat la valoarea de 90.000 lei.
În cauză, cercetările continuă, sub supravegherea procurorului de caz, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care au fost săvârșite faptele, identificarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională, precum și pentru identificarea şi indisponibilizarea de bunuri în vederea recuperării prejudiciului.

În cadrul perchezițiilor s-a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului de Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Maramureș.

×
Subiecte în articol: primarita Maramureș incalzire pacanele preot
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close