Antena 3 CNN Actualitate Locale Primele condamnări în dosarul "Fabricii de copii" de la Timişoara

Primele condamnări în dosarul "Fabricii de copii" de la Timişoara

Tribunalul Timiș a dat o primă sentință în cazul "Fabricii de copii" de la o clinică privată. Cea mai mare pedeapsă, de 5 ani închisoare, a primit-o medicul grec, fondatorul clinicii acolo unde procurorii au descoperit că se făcea trafic de ovule.

Primele condamnări în dosarul "Fabricii de copii" de la Timişoara
de Claudia Popovici    |    15 Aug 2021   •   16:41

Mai exact, la clinica respectivă erau racolate femei care dădeau ovucite în schimbul unor sume de bani, ceea ce este ilegal în țara noastră. 

Din 2014 până în prezent Tribunalul Timiș a dat abia acum o primă sentință. Vorbim de pedepse la închisoare cu executare pentru fondatorul grec al clinici private din Timișoara pe care magistrații au decis să-l trimită după gratii pentru următorii cinci ani.

Mâna lui dreaptă, un biolog, a fost și el condamnat cu executare. Acesta a primit patru ani și șase luni de închisoare.

În ceea ce privește medicul ginecolog care preleva ovucite instanța a dispus doi ani de suspendare.

Vă reamintim că în 2014 la o clinică privată din Timişoara au avut loc descinderi de amploare în urma cărora procurorii DIICOT au descoperit că în schimbul de ovule tinerele erau plătite cu 300 de euro.

O altă acuzație din partea celor de la DIICOT este aceea că femeile care apelau la fertilizare in vitro nu aveau cunoștință că multe dintre ovucite nu le aparțin.

Cea mai gravă acuzație adusă de DIICOT personalului medical de la clinica privată din Timișoara este aceea că femeile nu erau înștiințate de faptul că le erau private aceste ovucite.

Mai mult, unele dintre ele făceau fertilizările in vitro apoi donau copiii către alte femei care urmau să ajungă în fața celor de la starea civilă și înregistrau copiii pe numele lor. 

×
Subiecte în articol: Fabrica de copii Timisoara condamnari
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close