Antena 3 CNN Actualitate Locale Primele imagini de la cutremurele din Arad | "Groaznic! S-a cutremurat tot blocul"

Primele imagini de la cutremurele din Arad | "Groaznic! S-a cutremurat tot blocul"

Au fost clipe de panică în Arad, după ce zona a fost zguduită de un cutremur de 5,3 grade pe scara Richter. Seismul a fost resimțit în mai multe zone.

Primele imagini de la cutremurele din Arad | "Groaznic! S-a cutremurat tot blocul"
de Claudia Popovici    |    06 Iun 2023   •   21:10

Update 21:22. Al doilea cutremur s-a produs marți seara în Arad. A avut intensitate medie și a fost o replică a cutremurului cu magnitudinea 5,3.

În ziua de 6 iunie, la ora 21:04:09 (ora României), s-a produs în Crișana, Arad, un cutremur cu magnitudinea ML 3.2, la adâncimea de 5.5 km, a anunțat Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.
Cutremurul s-a produs la 22km E de Arad, 50km NE de Timișoara, 72km SE de Bekescsaba, 94km N de Reșița.

Cutremur puternic în două județe din România

Cutremurul s-a simțit extrem de puternic în Timiş şi Arad, dar şi la Timişoara, Gorj şi Cluj. Locuitorii din Timişoara au declarat că abia au apucat să fugă în curțile caselor. Pe Facebook au apărut primele imagini şi reacţii ale celor care au simțit seismul, care în unele zone a produs şi pagube materiale.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Potrivit IGSU au fost primite șase apeluri la 112 (4 în județul Arad, 1 în județul Sălaj și 1 în județul Maramureș) care semnalau desprinderea unor elemente de construcție de pe imobile ori deplasarea mobilierului în locuință.

În alte județe unde seismul a fost resimțit, respectiv în Timiș, Bihor, Hunedoara și Caraș-Severin, nu s-au primit sesizări din partea cetățenilor, a precizat IGSU.

Primele imagini de la cutremurul din Arad | "Groaznic! S-a cutremurat tot blocul"

"Groaznic .S-a cutremurat tot blocul la Arad"

"Doamne, groaznic, a mai fost unul mic si scurt înainte cu câteva minute. Oare când se liniștesc?"

"S-a simțit și în Timișoara",

"Noi pana astăzi nu am simțit niciunul dar acesta a fost puternic și a durat și câteva secunde bune chiar și copii au conștientizat și au început sa plângă!!,

"La Arad sa simțit destul de tare ! Doamne ai milă de noi ", sunt doar câteva din reacțiile oamenilor pe Facebook. 

Mai multe echipaje ale ISU Arad au fost trimise în misiune marți seara în urma cutremurului cu magnitudinea 5,3.

Echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vasile Goldiș au fost trimise în teren pentru efectuarea misiunilor de recunoaștere în municipiul și în județul Arad. Pompierii arădeni anunță că au două solicitări pentru degajarea unor elemente de construcție de pe clădiri. Intervențiile se desfășoară pe străzile Mărășești și Lucian Blaga. Nu sunt alte probleme deosebite, mai susțin reprezentanții ISU Arad.

Citeşte şi: Primarul Aradului, surprins LIVE în timpul cutremurului, la un post local de radio: “Soția îmi scria să vin acasă“

Cutremurul de suprafață a fost simțit în mai multe localități din Banat, Crișana și Ardeal. Unii oamenii s-au speriat și au ieșit pe străzi. Autoritățile verifică dacă există pagube.

Cutremurul cu magnitudinea 5,3 s-a produs marți seara în județul Arad. Seismul a avut loc la ora 20.26 la o adâncime de 6,4 km. Simultan un cutremur de 4,5 grade a avut loc în județul Hunedoara. 

×
Subiecte în articol: cutremur Arad
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close