Antena 3 CNN Actualitate Locale Primul oraş din România care intră în scenariul galben în valul 6 COVID

Primul oraş din România care intră în scenariul galben în valul 6 COVID

Ploiești este primul oraș din România care intră în scenariul galben COVID, anunță Direcția de Sănătate Publică Prahova. Recomandarea autorităţilor.

Primul oraş din România care intră în scenariul galben în valul 6 COVID
Sursa foto: Hepta/ Zuma Press / Rafael Henrique
de Claudia Popovici    |    12 Iul 2022   •   16:29

Peste 4.000 de cazuri COVID au fost depistate în ultimele 24 de ore, aproape un sfert dintre îmbolnăviri sunt în Capitală.

 Același lucru se întâmplă și în Vălenii de Munte, Păulești, Cocorăștii Mislii și Gherghița.

Chiar dacă la acest moment Ploieștiul figurează în scenariul galben cu rata incidenței mai mare de 1,5 la mia de locuitori, practic autoritățile nu pot decât să recomande anumite măsuri de protecţie către populație.

Mai exact, se recomandă masca de protecţie atunci când mergem într-o zonă în care se află mai multe persoane, într-o zonă aglomerată, cum ar fi supermarket-uri, la piață sau în mijloacele de transport în comun.

La un pas să intre în scenariul galben se află și municipiul Câmpina cu o incidență actuală de 1.45 de cazuri la mia de locuitori.

La acest moment Primăria Municipiului Florești a schimbat steagul verde pe care îl are în fața unității, în fața instituției acestuia, în galben care anunța practic în ce scenariu ne aflăm.

×
Subiecte în articol: scenariu galben Ploiești oras România
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close