Antena 3 CNN Actualitate Locale O adolescentă a primit o nouă șansă la viaţă cu primul transplant de cord din 2022 realizat la Târgu Mureş

O adolescentă a primit o nouă șansă la viaţă cu primul transplant de cord din 2022 realizat la Târgu Mureş

O adolescentă de 16 ani din Giurgiu a primit o nouă șansă la viaţă în urma unui transplant de cord, primul din acest an, realizat astăzi la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş.

O adolescentă a primit o nouă șansă la viaţă cu primul transplant de cord din 2022 realizat la Târgu Mureş
de Claudia Popovici    |    30 Apr 2022   •   20:44

Anunțul a fost făcut de şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul IUBCvT, Horațiu Suciu care a precizat că prelevarea a avut loc la Spitalul din Sântu Gheorghe.

A fost prelevat cordul, ficatul și rinichii de la un donator în vârsta de 17 ani, victima a unui politraumatism.

„Cordul a fost prelevat de o echipă de medici din Clinica de Chirurgie Cardiovasculară Tg Mureș condusă de dr Radu Bălău și a sosit la Târgu Mureș pe cale aeriană cu un elicopter SMURD la ora 13.55”, a transmis Horațiu Suciu, citat de Mediafax. 

Conform acestuia, intervenția chirurgicală de transplantare s-a efectuat la o adolescentă de 16 ani din județul Giurgiu.

Intervenția a durat 4 ore și jumătate și s-a încheiat cu succes.

„Este primul transplant cardiac din acest an efectuat la Institutul de Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș”, a mai spus Horațiu Suciu.

×
Subiecte în articol: transplant cardiac Târgul Mureş fata
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close