Antena 3 CNN Actualitate Locale Un cunoscut procuror din Constanța a ajuns la spital imediat ce a mâncat la o cherhana. Comisarii ANPC au închis imediat localul și au sesizat procuratura

Un cunoscut procuror din Constanța a ajuns la spital imediat ce a mâncat la o cherhana. Comisarii ANPC au închis imediat localul și au sesizat procuratura

Cunoscutul procuror constănțean, Teodor Niță, a ajuns pe mâna medicilor după ce a mâncat la o cherhana de pe litoral.

Un cunoscut procuror din Constanța a ajuns la spital imediat ce a mâncat la o cherhana. Comisarii ANPC au închis imediat localul și au sesizat procuratura
Sursa foto: pexels
02 Dec 2022   •   07:29

Bărbatului i s-a făcut rău la scurt timp după ce a părăsit restaurantul.

Comisarii de la Protecția Consumatorului au verificat cherhanaua cu pricina și au rămas stupefiați de condițiile în care erau ținute preparatele care ajungeau mai apoi pe mesele clienților.

Peștele era expirat de luni de zile, carnea era depozitată în condiții necorespunzătoare și peste tot era mizerie de nedescris.

Comisarii au închis localul și au sesizat procuratura. 

”Eu am avut șansa! Poate erau copii, femei gravide, care nu ar fi rezistat!”

”M-am externat! Pot spune doar că mulțumesc medicilor care m-au salvat! În rest, ce să zic? Că eu am avut șansa! Poate erau copii, femei gravide, care nu ar fi rezistat! Acum doar legea să fie aplicată! Altceva nu pot zice!”, a declarat Teodor Niță.

Ce spune proprietarul restaurantului 

Contactat de colegii noștri, proprietarul restaurantului se apără și spune că regretă incidentul și că marfa găsită de comisarii ANPC urma să fie dusă la casat. 

Pește expirat și carne cu mucegai

Comisarii de la Protecția Consumatorului au găsit ton expirat de 6 luni, din care mâncaseră clienții care au avut probleme, dar și O TONĂ de alimente neconforme cu normele de siguranță alimentară. 

Inspectorii au sigilat camera frigorifică a cherhanalei și au făcut sesizare penală la Parchet. 

Carne acoperită cu mucegai a mai fost găsită de comisari în blocul alimentar, alături de alte materii prime din care se găteau felurile de mâncare. Peștele din magazia cherhanalei era o bomba biologică pentru toți clienții care ar fi trecut pragul. 

Comisarii nu au găsit niciun pește proaspăt

Inspectorii de la Protecția Consumatorului au mers în control la cherhanaua din comuna Vadu după ce au aflat că un bărbat a ajuns la spital la scurt timp după ce a mâncat în localul cu specific pescăresc. Au intrat în blocul alimentar și au luat la mână fiecare aliment, produs și preparat. 

 ”În afară de o tonă și aproape 1oo kg de pește în afara datei durabilității minime de consum, nu s-a găsit niciun alt peste proaspăt, deci oricine ar fi ajuns astăzi să servească masa cu siguranță nu ar fi avut altceva de mâncat decât peste expirat. Din păcate și cu modificări organoleptice, putrezit, o igienă necorespunzătoare, nu se făcuse demult curățenie. 

Întreaga activitate părea părăsită demult timp și nu în funcțiune, cum era. De la fire neizolate până la spații de refrigerare nesalubrizate de mult timp, cu rugină, murdărie veche, și blocul alimentar aflat într-o stare greu de imaginat, igrasie, mucegai, întreaga activitate din blocul alimentar este pusă sub semnul întrebării. 

Comisarii OPC au amendat restaurantul cu 1o.ooo de lei, l-au închis și au făcut plângere penala la Parchet”, a declarat directorul ANPC, Horia Constantinescu. 

×
Subiecte în articol: Teodor Nita procuror cherhana
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close