Antena 3 CNN Actualitate Locale Producătorii locali de la Castelul Bran, amenințați de un supermarket. Viceprimarul este acuzat că vrea să-și sporească afacerea

Producătorii locali de la Castelul Bran, amenințați de un supermarket. Viceprimarul este acuzat că vrea să-și sporească afacerea

Autoritățile din comuna Bran sunt acuzate de localnici că vor să permită construirea unui supermarket, chiar în fața Castelului Bran. Acest lucru ar distruge producătorii locali, arhitectura din zonă, dar și traficul din zonă va fi îngreunat. Viceprimarul comunei, Gheorghe Moja, este cel care stă în spatele acestei decizii și se vehiculează că interesul ar fi colaborarea dintre brandul său și respectivul supermarket.

Producătorii locali de la Castelul Bran, amenințați de un supermarket. Viceprimarul este acuzat că vrea să-și sporească afacerea
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    27 Sep 2021   •   23:07

În urmă cu 10 ani, Gheorghe Moja, împreună cu un prieten, a pus pe picioare afacerea ”Măr de Bran”, cu o investiție de aproximativ 100.000 de euro.

Afacerea a devenit din ce în ce mai profitabilă, iar de la afacere de familie a ajuns să fie o afacere a comunei. Localnicii au vândut și ei din producția proprie de mere, iar unii dintre ei au fost chiar angajați acolo, pentru a contribui la dezvoltarea afacerii.

”Eu sunt brănea, iar afacerea „Măr de Bran” este rodul unei prietenii între un brănean, subsemnatul, și un bucureștean, Marius Perșinaru.Acesta este de vreo 20 de ani un oaspete de suflet al Branului. Acesta ar fi pe scurt, startul investiției într-un produs tradițional, sucul de mere. Aici, unde producem sucul este și casa mea, înconjurată de o livadă frumoasă. Dar, de-a lungul timpului achiziționăm mere și de la localnici, bucurându-ne că aceștia s-au arătat deschiși să contribuie la…gustul Branului, să-l valorifice. 

Este o legătură care s-a transformat în comunitatea brăneană. Pe lângă achiziția merelor din zonă, am angajat localnici, contribuind la stimularea economică din comunitate. Promovăm valorile unor produse ecologice certificare, cum este și sucul „Măr de Bran”, în care prindem autenticitatea spiritului și frumusețea naturală a zonei Branului”, spunea pe vremea aceea Gheorghe Moja.

În prezent, politicianul Gheorghe Moja și-a schimbat perspectiva și nu mai susține aceleași principii ca atunci când și-a deschis mica afacere de familie. Acesta consideră că din zonă lipsesc supermarketurile și vrea să aprobe construirea unuia, chiar în vecinătatea Castelului Bran.

Acest lucru nu numai că ar distruge afacerile micilor producători locali, dar autenticitatea și arhitectura din zonă s-ar pierde, iar traficul ar fi infernal.

Cu toate astea, viceprimarului Gheorghe Moja nu îi pasă prea tare și urmează să aprobe, joi, construirea acestui supermarket.

Se vehiculează că interesul lui ar fi ca produsele sale, vândute la ”Măr de Bran”, să apară pe rafturile supermarketului și astfel să dea lovitura în afaceri. Firesc, Gheorghe Moja neagă acest lucru.

”Nu mai sunt eu administrator. Se ocupă asociatul meu, domnul Marius Perșinariu. Nu o să fie niciodată sucul nostru la supermarket, dar puteți să vorbiți cu asociatul meu. Eu chiar nu mă mai ocup de afacere, el e unul dintre marii manageri ai României, deci poate el să vă dea mai multe detalii.

Nici nu știu care e punctul lui de vedere. O fi apărând numele meu, dar tot ce pot să vă spun este că eu nu-mi permit să votez cum vreau eu, ci cum vor oamenii. Cu asta cred că v-am spus totul”, a declarat viceprimarul din Bran pentru evz.ro.

×
Subiecte în articol: Bran Castelul Bran Supermarket
Parteneri
Cătălin Cherecheş, adus în România!
x close