Antena 3 CNN Actualitate Locale Un profesor din Călărași a batjocorit o minoră de 15 ani și a pus-o să se prostitueze. Bărbatul de 56 de ani a fost reținut

Un profesor din Călărași a batjocorit o minoră de 15 ani și a pus-o să se prostitueze. Bărbatul de 56 de ani a fost reținut

Un profesor în vârstă de 56 de ani din Călărași a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, după ce a batjocorit o minoră în vârstă de 15 ani și a pus-o să se prostitueze.

Un profesor din Călărași a batjocorit o minoră de 15 ani și a pus-o să se prostitueze. Bărbatul de 56 de ani a fost reținut
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    20 Oct 2021   •   17:28

”La data de 19.10.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Călăraşi au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, pentru săvârșirea infracțiunilor de act sexual cu un minor şi trafic de minori.

În fapt s-a reţinut că, începând cu luna martie 2021 şi până în luna septembrie 2021, inculpatul a întreţinut raporturi sexuale cu o minoră, în vârstă de 15 ani, şi a determinat-o să practice prostituţia, abuzând de poziţia de încredere pe care victima şi mama acesteia i-au acordat-o (inculpatul substituindu-şi rolul de protector al celor două), profitând de ascendentul moral pe care-l avea asupra minorei şi de situaţia deosebit de vulnerabilă a acesteia”, a transmis DIICOT, Biroul Teritorial Călăraşi.

Bărbatul de 56 de ani, profesor, a cunoscut-o pe minoră în cursul anului 2020, prin intermediul unui fost elev.

După mai multe discuţii cu victima, a aflat de la aceasta că are vârsta de 15 ani, este elevă şi locuieşte împreună cu mama sa într-o comună de pe raza judeţului Călăraşi.

Pentru a-şi atinge scopurile, inculpatul şi-a asigurat iniţial un rol de protector al minorei, oferindu-se să-i faciliteze transportul zilnic la şcoală, cu autoturismul său, pentru a-i crea minorei o aşa-zisă stare de confort.  

Ulterior, bărbatul i-a propus minorei să întreţină raporturi sexuale şi să se mute împreună în garsoniera pe care acesta o deţinea în municipiul Călăraşi.

Minora a fost pusă să întrețină relații intime pentru bani

Deşi iniţial minora a refuzat, urmare a insistenţei cu care inculpatul a acţionat şi a promisiunilor că ”va avea o viaţă mai bună”, din punct de vedere material, persoana vătămată a acceptat, în final, astfel încât, în luna martie 2021, victima a început să întreţină raporturi sexuale cu inculpatul, primind în schimb de la acesta, de fiecare dată, sume de bani.

Ulterior, profesorul a determinat-o pe minoră să accepte să întreţină relaţii sexuale contra cost şi cu alte persoane, susţinând că prin aceste mijloace va face rost de bani şi va avea astfel o viaţă lipsită de griji.

”Din probele administrate în cauză a rezultat faptul că, începând cu luna aprilie 2021 şi până la mijlocul lunii septembrie 2021, inculpatul a asigurat găzduirea persoanei vătămate minore şi a mamei sale, profitând de împrejurarea că acestea nu deţineau o locuinţă în municipiul Călăraşi.

Astfel, în toată perioada reţinută, persoana vătămată minoră a fost exploatată de către inculpat, fiind determinată să practice prostituţia şi să întreţină cu acesta raporturi sexuale, prin constrângere şi profitând de poziţia sa de autoritate precum şi de starea de dependenţă locativă în care se afla victima”, mai transmite DIICOT, Biroul Teritorial Călăraşi.

În cursul zilei de astăzi, Tribunalul Călăraşi a dispus măsura arestării preventive a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

×
Subiecte în articol: Calarasi
Parteneri
Ce faci când expiră cardul de sănătate? Valabilitatea lui a fost prelungită în pandemie
x close