Antena 3 CNN Actualitate Locale "Este singura lor masă caldă". Profesorii unei școli din Arad au refuzat să intre în grevă pentru ca elevii să poată mânca

"Este singura lor masă caldă". Profesorii unei școli din Arad au refuzat să intre în grevă pentru ca elevii să poată mânca

Profesorii de la o școală din Arad nu au intrat în grevă pentru ca elevii să poată primi masă caldă. Școală a fost inclusă în programul național "O masă caldă pe zi". Masă caldă este însă condiționată de prezența în sala de clasă.

"Este singura lor masă caldă". Profesorii unei școli din Arad au refuzat să intre în grevă pentru ca elevii să poată mânca
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Daciana Cordoş    |    06 Iun 2023   •   14:58

La Şcoala Gimnazială "Ilarion Felea" din Arad învață aproximativ 400 de copii, de la grădiniță și până la clasa a VIII-a. Cei mai mulți beneficiază de programul O masă caldă, iar acest prânz a redus substanțial absenteismul.

Dacă profesorii școlii ar fi intrat în grevă, elevii ar fi rămas fără masa principală a zilei, iar pentru unii dintre ei, potrivit profesorilor, mâncarea primită la şcoală poate fi chiar singura masă caldă dintr-o zi.

Citește și: Guvernul nu are ce să le ofere în plus profesorilor. Lider de sindicat: "Ne-am săturat să fim luați în râs"

Din cele 42 de cadre didactice, doar 12 au intrat în grevă. Conducerea școlii a luat imediat măsuri și a reorganizat cursurile pe ture, astfel încât toți elevii să poată să vină la școală și să mănânce la prânz.

"Am luat decizia de a nu face grevă împreună cu colegii mei pentru acești copii care provin din medii dezavantajate, copii pentru care aceasta masă este singura masă caldă din zi", a declarat Sofia Mladin, directoarea Şcolii Gimnaziale nr. 8 "Ilarion Felea" Arad.

Școala Gimnazială "Ilarion Felea" Arad, la care învață copii din medii foarte sărace, era una din școlile cu un număr mare de absenteism, în rândul elevilor. Doar masă caldă servită zilnic i-a determinat pe părinți să își lase copiii la școală și pentru foarte mulți acest prânz reprezintă singură masă a zilei.

×
Subiecte în articol: grevă profesori masa calda elevi
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close