Antena 3 CNN Actualitate Locale Cozi uriaşe la plata taxelor și impozitelor locale, chiar din prima zi de program

Cozi uriaşe la plata taxelor și impozitelor locale, chiar din prima zi de program

Programul cu publicul la Taxele și impozitele locale a început, iar ca deobicei este coadă, deşi acestea se pot plăti și online.

Cozi uriaşe la plata taxelor și impozitelor locale, chiar din prima zi de program
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Ian 2023   •   10:02

Programul cu publicul la Taxele și impozitele locale a început, iar oamenii au dat buzna la coadă, deşi acestea se pot plăti și online. Deasemenea, sunt și multe aparate self pay în oraș, dar pensionarii preferă să vină direct la ghişee.

Luni, 9 ianuarie, este prima zi în care se pot achita impozitele și taxele locale pe anul 2023, la ghișeu sau online pe ghișeul.ro.

Este vorba de taxele cu debit (impozite și taxe pe clădiri, impozite pe teren, impozite pe mijloace de transport etc.), pentru că încasarea taxelor fără debit (amenzi, taxe extrajudiciare de timbru, taxe pentru carte de identitate etc.) a început din 3 ianuarie.

Persoanele care achită până în dată de 31.03.2023 impozitele și taxele locale datorate pentru întreg anul, beneficiază de o bonificație de 10%, conform prevederilor Codului Fiscal.

Una dintre modalitățile de plata este direct la ghișeele instituției (numerar sau cu card bancar).

Şi Primăria Municipiului Târgu Jiu informează cetățenii că se pot plăti taxele și impozitele locale pentru anul 2023.

Buzoienii care aleg să își plătească taxele locale în primul trimestru al anului beneficiază şi ei de o reducere de 10%. Așa că la început de an se așteaptă că la ghișeele de plata să se formeze cozi.

Este prima zi de plata a taxele și impozitelor și în Târgu Mureș. Sute de oameni sunt așteptați să ia cu asalt ghișeele că să scape de datorii și să beneficieze de reducerea de 10 %, valabilă până la sfârșitul lunii martie, de altfel.

×
Subiecte în articol: taxe si impozite
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close