Antena 3 CNN Actualitate Locale Proiectul ”Străzi deschise”, suspendat în weekend din cauza vremii. Unde va fi singurul traseu pietonal în București

Proiectul ”Străzi deschise”, suspendat în weekend din cauza vremii. Unde va fi singurul traseu pietonal în București

Evenimentele programate pentru sâmbătă şi duminică în cadrul evenimentului „Străzi deschise" vor fi suspendate din cauza vremii nefavorabile. Singurul traseu pietonal va fi instituit pe Calea Victoriei, între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei.

Proiectul ”Străzi deschise”, suspendat în weekend din cauza vremii. Unde va fi singurul traseu pietonal în București
Sursa foto: Facebook/Primăria Municipiului Bucureşti
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Iun 2022   •   21:33

„Având în vedere vremea nefavorabilă, evenimentele programate pentru weekendul 11-12 iunie se suspendă. Singurul traseu pietonal al acestui weekend este Calea Victoriei, între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei", a informat, joi, Primăria Municipiului Bucureşti.

Din 30 aprilie Calea Victoriei a redevenit pietonală, în weekend.

„La fel ca anul trecut, weekend-urile vor fi pietonale pe Calea Victoriei, începând din 30 aprilie și până la data de 6 octombrie", a anunțat Stelian Bujduveanu, viceprimarul general al Capitalei.

Proiectul va acoperi zona Bulevardului Kiseleff, pentru activități sportive, și Calea Victoriei, cu străzile adiacente, pentru activități și evenimente culturale.

Ciprian Ciucu a propus închiderea Căii Victoriei pentru trafic şi transformarea acesteia în zonă de promenadă. Postarea primarului Sectorului 6 a stârnit controverse în mediul online.

„Ca să atragi astfel de investitori ai nevoie de predictibilitate: deci, Calea Victoriei trebuie închisă permanent și reconvertită economic. Să nu ne facem griji pentru trafic, Bd. Magheru e pierdut pe termen scurt, a devenit un "tunel" cu 5 benzi pe sens", a transmis Ciucu.

Postarea a stârnit reacții ale oamenilor care sustin că centrul Bucureștiului e deja sufocat de trafic. Mai mult, internauţii i-au adus însă aminte lui Ciucu de felul în care arată Bdul. Iuliu Maniu, aflat în sectorul său, în fiecare zi.

Iniţiativa de a transforma Calea Victoriei în arteră pietonală a apărut prin 2014, pe vremea lui Sorin Oprescu. Gândul că această arteră ar putea deveni pietonală pe tot timpul anului, îi îngrozeşte pe şoferi, dar îi bucură pe cei care au afaceri în această zonă.

×
Subiecte în articol: București străzi deschise
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close