Antena 3 CNN Actualitate Locale Proteste la Piatra Neamţ şi Constanţa împotriva războiului din Ucraina

Proteste la Piatra Neamţ şi Constanţa împotriva războiului din Ucraina

Primăria Piatra-Neamț s-a alăturăt celorlalte țări europene în demersul de solidaritate pentru Ucraina. Protestul a început de la ora 15, pe platoul Curții Domnești, în fața sediului primăriei.

 Proteste la Piatra Neamţ şi Constanţa împotriva războiului din Ucraina
Sursa foto: Mediafax Foto / Ovidiu Matiu | Hepta
de Sebastian Bădiță    |    12 Mar 2022   •   17:42

Este un gest comun al orașelor europene prin care să ne manifestă susținerea pentru Ucraina în această situație dificilă, dar și poziția  fermă împotriva oricăror acte care limitează libertatea statelor lumii.

Românii își arată solidaritatea față de ucraineni

Toţi cei prezenţi la acest moment de solidaritate doresc să trimită un semnal puternic pentru încetarea acestui război.

Imagini de la această manifestație vor fi postate pe rețelele de socializare din toate orașele participante folosind hashtag-ul comun: #CitiesWithUkraine. 

Manifestații asemenătătoare vor avea loc în mai multe orașe din Uniunea Europeană, printre care: Marsilia, Roma, Nisa, Rotterdam, Florența, Bologna, Braga, imagini de la toate aceste evenimente urmând a fi postate pe rețelele de socializare, potrivit mesagerulneamt.ro.

Mesajul transmis de organizatorii protestului

"Primăria Piatra-Neamț se alătură celorlalte țări europene în demersul de solidaritate pentru Ucraina care se va materializa sâmbătă, 12 martie, prin adunări publice comune care vor avea loc în zeci de orașe europene. La Piatra-Neamț protestul va avea loc pe platoul Curții Domnești, în fața sediului primăriei, începând cu ora 15:00.

Este un gest comun al orașelor europene prin care dorim să ne manifestăm susținerea pentru Ucraina în această situație dificilă, dar și poziția noastră fermă împotriva oricăror acte care limitează libertatea statelor lumii. Îi invit să participe la acest moment de solidaritate pe toți cei care cred în pace și doresc să trimită un semnal puternic pentru încetarea acestui război”, au declarat organizatorii, printre care se numără și primarul municipiului, Andrei Carabelea.

În deschiderea mitingului a fost ţinut un moment de reculegere pentru cei căzuţi în războiul din Ucraina.

Autorităţile au multumit pentru ajutoarele ce au fost adunate de locuitorii orasului şi care au ajuns la la refugiaţii ce au trecut prin vama Siret.

Pe lânga locuitori ai oraşului la miting au participat si 10 ucrainieni refugiaţi din calea războiului.

Alături de refugiaţi au fost prezenţi peste 100 de locuitori .

Acțiunea s-a realizeazăt la inițiativa  președintelui Eurocities cu susținerea conducerii Asociației Municipiilor din România.

Miting de susţinere a Ucrainei, în faţa Prefecurii Constanţa

De asemenea, în fața Prefecturii din Constanţa a avut loc o manifestaţie, la care au participat sute de oameni.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close