Antena 3 CNN Actualitate Locale Protest la Primăria Sinaia faţă de construirea unei parcări în zona istorică a oraşului

Protest la Primăria Sinaia faţă de construirea unei parcări în zona istorică a oraşului

Este în plină desfășurare un protest la Sinaia, acolo unde mai multe organizații cer să nu fie construită o parcare de tip "park and ride" într-o zonă istorică a stațiunii montane, mai exact pe Aleea Caraiman.

Protest la Primăria Sinaia faţă de construirea unei parcări în zona istorică a oraşului
de Cristi Georgescu    |    18 Mar 2023   •   13:06

Zecile de manifestanți cer salvarea Aleii Caraiman, monument istoric sau o filă de poveste, așa cum spun ei, pentru că vorbim despre o zonă destul de cunoscută, pe care au călcat și personalități importante de-a lungul vremii.

Protestatarii cer ca Primăria să regândească acest proiect și spun că astfel de parcări puteau să fie făcute și în alte zone. Pe banerele afişate de oamenii revoltaţi se putea citi Primarul Oprea ne distruge istoria sau Nu treceţi cu buldozerul peste Aleea Caraiman.

În replică, Primăria din Sinaia a emis un comunicat de presă în care a precizat faptul că acest proiect este perfect legal și că a primit avizul Înaltei Curți de Casație și Justiție care a confirmat valabilitatea contractului de finanțare al proiectului.

Este vorba de un contract de peste 27 milioane de lei ce se va finanța prin fonduri europene.

Mai mult, sunt și reprezentanți ai altor foruri, de pildă Comisia Națională a Monumentelor Istorice care spun că acest proiect poate fi realizat fără niciun fel de problemă. 

×
Subiecte în articol: Sinaia
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close