Antena 3 CNN Actualitate Locale Proteste față de acțiunile Guvernului României! Oamenii amenință că vor ieși în stradă

Proteste față de acțiunile Guvernului României! Oamenii amenință că vor ieși în stradă

Proteste față de acțiunile Guvernului României! Oamenii amenință că vor ieși în stradă
21 Noi 2016   •   14:33

Localnicii din comuna gălăţeană Slobozia Conachi, afectată grav de inundaţiile din 10-14 octombrie, ameninţă cu proteste de stradă, nemulţumiţi de faptul că Guvernul nu a alocat bani sau materiale de construcţii pentru refacerea caselor năruite şi a infrastructurii, deşi a trecut mai bine de o lună de la evenimente, iar Prefectura Galaţi a înaintat o situaţie clară cu pagubele. 

Potrivit primarului localităţii, Emil Dragomir, localnicii s-ar pregăti să protesteze miercuri în faţa sediului primăriei, începând cu ora 10.00. 

După inundaţiile din 10-14 octombrie, Prefectura Galaţi a realizat un bilanţ al pagubelor produse de inundaţii, care a fost trimis la Guvern, la sfârşitul lunii octombrie, dar de atunci Executivul nu a alocat fonduri pentru refacerea obiectivelor afectate de inundaţii. 

În comuna Slobozia Conachi au fost afectate 193 de locuinţe şi 254 de anexe gospodăreşti, valoarea pagubelor ridicându-se la 1.471.963 lei. 

Inundaţiile au produs în judeţul Galaţi pagube totale de 14.099.669 lei, dintre care 5.277.446 lei reprezintă pagubele înregistrate la 560 de case şi 672 de anexe gospodăreşti din 18 localităţi, 451.553 lei - pagubele evaluate la stabilimentele sociale afectate de ape (Casa Agronomului, Şcoala Generală nr.2 şi Dispensarul uman, toate din comuna Pechea) şi 8.370.670 lei reprezintă pagubele înregistrate la infrastructura rutieră.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: guvernul Romaniei proteste
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close