Antena 3 CNN Actualitate Locale Proteste pe centura din Satu Mare. Drum închis din cauza birocraţiei

Proteste pe centura din Satu Mare. Drum închis din cauza birocraţiei

Proteste pe centura din Satu Mare, după ce vechiul drum spre cartierul Sătmărel a fost închis. Nemulțumiți, oamenii au ajuns inclusiv la sediul Prefecturii, unde și-au strigat revolta. Potrivit celor de la CNAIR, problema poate fi rezolvată într-o oră, însă birocrația, mai exact, un aviz lipsă, este principalul obstacol.

Proteste pe centura din Satu Mare. Drum închis din cauza birocraţiei
Sursa foto: presasm.ro
de Codruț Rebic    |    11 Iul 2022   •   22:03

CNAIR susţine că problema de la Sătmărel poate fi rezolvată într-o oră, cu avizul Poliției Rutiere.

Mai exact, soluția există, dar birocrația blochează lucrurile.

Locuitorii din zona Sătmărel-Balta Blondă, care au protestat sâmbătă pe centura municipiului Satu Mare fiind supărați că vechiul drum spre Sătmărel a fost închis, au fost invitați, în această dimineață, luni, 11 iulie, la sediul Instituției Prefectului.

Oamenii s-au întâlnit cu reprezentanți ai Primăriei Satu Mare și ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru a discuta concret despre posibile soluții. În urma discuțiilor din această dimineață, s-a ajuns la concluzia că poliția este cea care trebuie să găsească o soluție.

Concret, reprezentantul CNAIR, Vasile Sabău, a precizat că "problema de la Sătmărel poate fi rezolvată într-o oră, cu avizul Poliției Rutiere".

Prezent la ședința de la Prefectură, șeful Poliției Municipale Satu Mare, Cătălin Dănciuț, a spus că polițiștii rutieri vor merge în cursul zilei de astăzi la fața locului pentru a stabili în ce condiții poate fi deschis drumul.

Pentru ca drumul să fie deblocat, Instituția Prefectului trebuie să trimită o adresă către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, iar CNAIR, la rându-i, trebuie să trimită o adresă către constructorul Centurii.

Poliția Rutieră a comunicat faptul că acele betoane care blochează drumul către Sătmărel pot fi îndepărtate fără nicio problemă, însă, deocamdată, birocrația blochează lucrurile.

"Noi stăm pe strada Balta Blondă, unde drum pietonal nu avem. În capătul străzii avem un sens giratoriu, unde nimeni, pe jos sau cu bicicleta, nu are acces. Când s-a făcut acest proiect, cineva a venit la fața locului să vadă că oamenii ăștia din stradă, cu ce vor ieși din stradă, dacă nu au mașină. Sunt oameni care au de mers 5 km. Am ajuns să facem 10 km doar ca să cumpărăm o bucată de pâine. Au zis că se va soluționa cazul, că vom avea o trecere de pietoni. Nu s-a făcut nimic. Practic strada noastră este închisă pentru pietoni și biciclete,” a spus una dintre locatare care a participat astăzi la protest", a spus unul dintre protestatari pentru presasm.ro

×
Subiecte în articol: proteste Satu Mare birocratie Sătmărel
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close