x close

Răsturnare de situație în scandalul pestei porcine. Toate focarele din Vrancea au fost închise în urmă cu aproape două luni. Ce s-a întâmplat astăzi

de S.T.    |    04 Apr 2019   •   19:42
Răsturnare de situație în scandalul pestei porcine. Toate focarele din Vrancea au fost închise în urmă cu aproape două luni. Ce s-a întâmplat astăzi 534 Foto: pixabay.com

PESTA PORCINĂ AFRICANĂ. Un nou focar de pestă porcină africană a fost confirmat, joi, după ce probele prelevate de la patru mistreţi găsiţi morţi într-o zonă situată la limita între judeţele Vrancea şi Buzău, trimise spre analiză către laboratorul de la Bucureşti, s-au dovedit a fi pozitive, au informat reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Vrancea.

PESTA PORCINĂ AFRICANĂ. "Prezenţa virusului pestei porcine africane a fost confirmată în probele prelevate de la patru cadavre de mistreţi descoperite pe raza fondului de vânătoare 12 Trestieni, în judeţul Vrancea, într-o zonă situată la limita între judeţele Buzău şi Vrancea. Suspiciunea, emisă la data de 02.04.2019 în urma rezultatului buletinului de analiză eliberat de către LSVSA Vrancea, a fost confirmată de către IDSA Bucureşti, în data de 04.04.2019", se arată într-un comunicat al DSVSA Vrancea.

PESTA PORCINĂ AFRICANĂ. Potrivit instituţiei sanitar-veterinare, zona a fost imediat dezinfectată şi carcasele au fost distruse, prin îngropare.

PESTA PORCINĂ AFRICANĂ. Acesta este cel de-al patrulea focar de PPS confirmat în Vrancea. În luna octombrie a anului trecut pesta porcină a fost confirmată într-o gospodărie din Homocea, iar în luna decembrie într-o gospodărie din localitatea Gugeşti. La începutul lunii ianuarie, a fost confirmat un al treilea focar de PPA, într-o gospodărie din satul Dragosloveni, comuna Dumbrăveni. Ultimul focar de PPA din Vrancea a fost închis în urmă cu circa două luni.

Citeşte mai multe despre:

Vrancea
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati