Antena 3 Actualitate Locale Sindicatul Europol, despre interlopii din Bucureşti: "Așa vor arăta de acum petrecerile cu furci, topoare, săbii, cazmale și bâte de baseball"

Sindicatul Europol, despre interlopii din Bucureşti: "Așa vor arăta de acum petrecerile cu furci, topoare, săbii, cazmale și bâte de baseball"

de Redacția Antena 3    |    05 Iul 2021   •   22:37
Sindicatul Europol, despre interlopii din Bucureşti: "Așa vor arăta de acum petrecerile cu furci, topoare, săbii, cazmale și bâte de baseball"

Reacția Sindicatului Europol vine după ce duminică seara, poliţiştii din Bucureşti au spart o petrecere desfășurată pe un teren viran la care participau membrii clanurilor interlope echipați cu furci, topoare, bâte de baseball cazmale şi săbii.

Potrivit poliţiştilor, la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție din cadrul Sectorului 3, luptători ai Serviciului Acțiuni Speciale și mai multe echipe ale Jandarmeriei București.

Două persoane, cele care au fost identificate ca fiind inițiatoarele evenimentului, au fost sancționate contravențional cu amendă în conformitate cu prevederile Legii nr 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire, pentru tulburarea liniștii publice.

După intervenția polițiștilor și jandarmilor, toate persoanele au părăsit zona. 

Europol: Aşa vor arăta de acum petrecerile în societatea românească

Sindicatul Europol a comentat evenimentul precizând că ultima modificare a Codului penal a ușurat activitatea interlopilor care pot circula acum nestingheriți cu arme albe, de toate felurile în portbagaje și autoturismele de lux pe care le conduc. 

"Așa vor arăta de acum petrecerile în societatea românească Furci, topoare, săbii, cazmale și bâte de baseball, sunt ingredientele ultimei petreceri date de „jmecherii” din București. Este vorba despre Petre Gemaru, încă un lider de interlopi. Din păcate, dacă ne veți întreba ce poate face poliția, vă spunem doar că ultima modificare a Codului penal a ușurat activitatea interlopilor care pot circula acum nestingheriți cu arme albe, de toate felurile în portbagaje și autoturismele de lux pe care le conduc, pentru că legiuitorul s-a gândit că sunt periculoase doar la adunări publice, manifestări cultural sportive, locuri de agrement/distracție sau mijloace de transport în comun.

Mai mult, pedeapsa a fost înjumătățită de la 2 ani la 1 an. Vechea reglementare suna așa:

„Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă, următoarele fapte:

1. portul, fără drept, în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, a cuţitului, pumnalului, şişului, boxului, castetului ori a altor asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere sau lovire, precum şi folosirea în asemenea locuri sau împrejurări a armelor cu aer comprimat sau cu gaze comprimate, a obiectelor confecţionate pe bază de amestecuri pirotehnice ori a dispozitivelor pentru şocuri electrice;”

Noua reglementare sună așa:

„Se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fapta de a purta fără drept, la adunări publice, manifestări cultural sportive, în locuri special amenajate și autorizate pentru distracție ori agrement sau în mijloace de transport în comun: cuțitul, pumnalul, boxul sau alte asemenea obiecte fabricate sau confecționate anume pentru tăiere, înțepare sau lovire, arme neletale care nu sunt supuse autorizării ori dispozitive pentru șocuri electrice, substanțe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant”, spune Sindicatul Europol.

Filmarea cu petrecerea interlopilor poate fi văzută integral AICI

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close