Antena 3 CNN Actualitate Locale Recensământ 2022. Primul român care a fost amendat pentru că a refuzat să fie recenzat

Recensământ 2022. Primul român care a fost amendat pentru că a refuzat să fie recenzat

Recensămâmt 2022. S-a dat prima amendă pentru nerecenzare! S-a întâmplat la Sfântu Gheorghe unde o persoană a fost amendată după ce a refuzat autorecenzarea inclusiv în prezenţa Poliţiei. Între timp, sunt în continuare cozi uriaşe la punctele de recenzare fixe din toată ţara. Iar în acest context, premierul Nicolae Ciucă a cerut autorităților locale să intervină şi să relocheze o parte dintre recenzori dintr-un judeţ în altul.

Recensământ 2022. Primul român care a fost amendat pentru că a refuzat să fie recenzat
Sursa foto: Antena 3
de Manrico Pregnolato    |    22 Iul 2022   •   16:53

O persoană din municipiul Sfântu Gheorghe a fost amendată de Poliţia Locală pentru că a refuzat să participe la recensământ, a declarat primarul Antal Arpad.

Apelul făcut de primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad

"În ultimele zile am solicitat sprijinul Poliţiei, iar recenzorii au fost însoţiţi în unele cazuri de către forţele de ordine pentru că unele persoane refuzau recenzarea. O singură persoană a fost amendată pentru că a refuzat recenzarea inclusiv în prezenţa Poliţiei. Este bine de ştiut că nu acesta este scopul nostru, de a aplica amenzi, dar vorbim despre o obligativitate legală prin care toate persoanele din România trebuie să fie recenzate.

Doresc să fac un nou apel la locuitori de a se prezenta la cele patru puncte de recenzare care vor funcţiona în următoarele 10 zile. De asemenea, în cazul în care recenzorul lasă un mesaj la locuinţă, iar persoana respectivă crede că a completat corect, faptul că primeşte un mesaj înseamnă că nu a fost validat chestionarul, motiv pentru care e important să ia legătura cu recenzorul sau să meargă la punctele de recenzare", a declarat, joi, primarul Antal Arpad, conform Agerpres.

Scandal la un centru de recenzare din Sectorul 2

La un centru din Sectorul 2, oamenii, epuizaţi de caniculă, spun ca au aşteptat mai bine de patru ore. S-a lăsat, bineînţeles, cu scandal.

"Ştiţi câţi oameni cu handicap am avut? 96 de oameni. Pe oamenii care au fost pe listă şi trebuiau să intre nu i-am băgat.Nu facem noi legile, doamnă şi ordinea, ci Primăria", spune un bărbat care asigura paza, la centrul din Sectorul 2.

Peste 200 de oameni au stat la coadă la centrul de recenzare din Şoseaua Pantelimon

 După ore întregi de aşteptare, mulţi şi-au pierdut răbdarea.

"Au fost înaintea mea 203 persoane, ceea ce mi se pare cam mult şi din ce am înţeles dimineaţă au fost patru recenzori", spune o femeie.

Programul centrului începe la opt dimineaţa, dar oamenii vin şi cu 2 ore mai devreme, ca să evite aglomeraţia.

Reporterii Antena 3 au cerut o reacţie oficială despre situaţie din centru, dar până acum nu a răspuns nimeni.

"Ne aflăm la intrarea unui centru de recenzare din Sectorul 2. În spatele meu, la 100 de metri, se află coada. Am cerut aprobare să filmăm în cadrul centrului, însă reprezentanţii ne-au refuzat accesul", a transmis Manrico Pregnolato, reporter Antena 3.

Institutul Naţional de statistică a prelungit perioada de recenzare până la 31 iulie, aceasta fiind ultima prelungire permisă de lege.
 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close