Antena 3 CNN Actualitate Locale Referendum fără precedent la Buzău. Primarul Toma vrea unirea municipiului cu localitatea limitrofă Țintești

Referendum fără precedent la Buzău. Primarul Toma vrea unirea municipiului cu localitatea limitrofă Țintești

Primarul Buzăului, Constantin Toma, a anunțat lansarea unui referendum pentru alipirea la municipiu a unei localități limitrofe. Inițiativa are ca scop realizarea unei dezvoltări unitare a zonei, cu atât mai mult că pe acolo va trece o autostradă. 

Referendum fără precedent la Buzău. Primarul Toma vrea unirea municipiului cu localitatea limitrofă Țintești
de Alexandra Dima    |    01 Iun 2021   •   20:16

"Este vorba despre unirea municipiului Buzău de comuna Ţinteşti, localităţi care au graniţă comună pe 13 kilometri şi viitoarea autostradă A7, care a fost aprobată de către Guvern, tronsonul Ploieşti - Buzău, va trece exact pe la jumătatea distanţei dintre Ţinteşti şi Buzău. Deci punem în valoare, astfel, şi această autostradă, iar suprafaţa municipiului Buzău aproape că se va dubla, Buzăul urmând a ajunge pe locul şapte în România, de pe locul 24”, a declarat Constantin Toma pentru DC News.

De menționat și că viitorul drum expres Buzău - Brăila, care va pune în valoare podul care se construieşte peste Dunăre, trece tot pe teritoriul comunei Ţinteşti şi al municipiului Buzău.

Edilul mai susține că unirea va aduce un potenţial de dezvoltare uriaş, iar atractivitatea întregii zone va crește. România pierde foarte mulţi bani prin existenţa a foarte multe localităţi mici, susține primarul Buzăului.

Pe 3 octombrie locuitorii din Buzău și Țintești sunt chemați la urne

"Am anunţat deja referendumul, suntem în dezbatere publică, va fi pe data de 3 octombrie, în prima duminică din luna octombrie. Va avea loc în ambele localităţi în aceeaşi zi. Şi comuna Ţinteşti a pus în dezbatere publică proiectul. După dezbaterea publică vom avea şedinţe de Consiliu Local şi la Buzău şi la Ţinteşti, cu aprobarea Consiliului Local cu majoritate simplă se va trece la acest referendum", a mai explicat primarul Toma.

Edilul speră că întregul proiect va fi un exemplu pentru România. 

×
Subiecte în articol: Buzau Țintești Constantin Toma
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close