Antena 3 CNN Actualitate Locale Un ucrainean pierdut în munţi a sunat la 112, după ce intrase ilegal în România

Un ucrainean pierdut în munţi a sunat la 112, după ce intrase ilegal în România

Refugiatul ucrainean care sunat la 112 sa ceara ajutor dupa ce a trecut graniţa ilegal prin Munţii Maramureşului a fost găsit de salvamontişti. Bărbatul cu urme de degerături pe corp a fost căutat aproape două ore cu elicopterul.

Un ucrainean pierdut în munţi a sunat la 112, după ce intrase ilegal în România
de Vasile Dale    |    15 Apr 2022   •   17:21

Alarma a fost dată astăzi în jurul orei 9:00, când la 112, un cetăţean ucrainean de ani a spus că a trecut ilegal graniţa prin munţii Maramureşului, mai exact prin Vârful Polonic, la peste 1600 metri altitudine. 

El a cerut sprijin deoarece se rătăcise şi nu mai putea continua drumul pe jos din cauza zăpezii. Practic, starea sa de sănătate nu îi mai permitea acest lucru.

Imediat, spre locul indicat au plecat salvamontiştii dar şi poliţiştii de frontieră din Maramureş. În sprijinul lor a fost trimis şi un elicopter SMURD de la Jibou.

După mai multe ore de căutări, refugiatul a fost localizat şi recuperat.

În acest moment se află la sediul Poliției de Frontieră de la Valea Vișeului unde a fost şi analizat medical. Starea sa de sănătate nu este atât de gravă. 

Din primele informaţii, el va cere azil pe teritoriul României şi urmează să fie dus la un centru de refugiaţi, cel mai probabil de la Şomcuta Mare. 

Este a doua operaţiune de acest gen după ce săptămâna trecută un grup de 12 cetăţeni ucraineni, bărbaţi au trecut ilegal frontiera în România. Şase s-au întors în Ucraina, patru au fost găsiţi răniţi, iar unul, din păcate şi-a pierdut viaţa, în aceeaşi zonă a munţilor Maramureşului. 

 

 

×
Subiecte în articol: refugiat Ucraina Maramureș
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close