Antena 3 CNN Actualitate Locale Protecţia Consumatorilor Iaşi a închis un restaurant chinezesc, după ce un client le-a spus ce a găsit în farfurie

Protecţia Consumatorilor Iaşi a închis un restaurant chinezesc, după ce un client le-a spus ce a găsit în farfurie

Un restaurant din Iași a fost închis de comisarii de la Protecția Consumatorilor din cauza mizeriei. Un client a sesizat OPC.

Protecţia Consumatorilor Iaşi a închis un restaurant chinezesc, după ce un client le-a spus ce a găsit în farfurie
Sursa foto: Protectia Consumatorilor Iasi
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Feb 2024   •   23:04

După controale, restaurantul chinezesc a fost amendat cu 10.000 de lei.

În restaurant era focar de infecție: gândaci peste tot, rugină, mâncare aruncată la întâmplare, coșuri de gunoi fără capac, prize și întrerupătoare mizerabile. 

Inspectorii spun că angajații nu au putut arăta un proces-verbal din care să rezulte că o firmă specializată asigură dezinsecția și deratizarea localului.

Restaurantul va putea fi redeschis abia după ce comisarii OPC vor constata că toate problemele au fost rezolvate.

Citeşte şiCel mai cunoscut fast food din Gara de Nord, închis de ANPC: "Nu vreau să îmi imaginez ce e în bucătărie"

"În cursul zilei de 05.02.2024, comisari din cadrul CJPC Iaşi au desfăşurat o acţiune de control la restaurantul LA CAO ca urmare a înregistrării unei sesizări.

Aspectele sesizate de consumator au fost confirmate, petiţia fiind concluzionată ca întemeiată", au precizat reprezentanţii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Iaşi.

Potrivit sursei citate, operatorul economic a fost sancţionat cu o amendă, în valoare de 10.000 lei, fiind dispusă măsura de oprire definitivă de la utilizare a unor produse din carne, în valoare de 518 lei, scrie ziaruldeiasi.ro.

Totodată, inspectorii de la Protecţia Consumatorilor Iaşi au dispus măsura de oprire temporară a prestării serviciului până la remedierea deficienţelor constatate.

Controalele au fost demarate de inspectori după sesizarea unui client care a găsit gândaci în farfuria cu mâncare.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close