Antena 3 CNN Actualitate Locale Apă cu porţia, câteva ore pe zi, pentru craioveni. Compania de Apă Oltenia începe lucrări "deosebit de complexe"

Apă cu porţia, câteva ore pe zi, pentru craioveni. Compania de Apă Oltenia începe lucrări "deosebit de complexe"

Restricţii la apă, timp de o săptămână, în Craiova şi alte localități din Dolj și Gorj, după ce Compania de Apă Oltenia a decis demararea unor lucrări "deosebit de complexe".

Apă cu porţia, câteva ore pe zi, pentru craioveni. Compania de Apă Oltenia începe lucrări "deosebit de complexe"
Sursa foto: Compania De Apa Oltenia S.A./ Facebook
de Silvia Preda    |    20 Feb 2024   •   20:45

În perioada 26 februarie - 2 martie, municipiul Craiova și alte localități din județele Dolj și Gorj se vor confrunta cu întreruperea furnizării apei potabile. 

Compania de Apă Oltenia (CAO) SA a emis un comunicat în care informează despre necesitatea desfășurării unor lucrări "deosebit de complexe" în cadrul masterplanului de apă din zonă.

Eforturi pentru minimizarea impactului în zona metropolitană

Compania de Apă Oltenia face eforturi pentru a minimiza impactul în zona metropolitană, unde există posibilități tehnice.

"Se fac eforturi ca în zona metropolitană, acolo unde există posibilități tehnice, să fie furnizată apă după același program ca în municipiul Craiova. Este vorba despre Breasta, Ișalnița, Șimnicu de Sus, satele Podari, Balta Verde și Braniște din comuna Podari, Banu Mărăcine (Cârcea), Preajba Nouă și Malu Mare.

- În Municipiul Craiova, în perioada 27 februarie – 02 martie, apa SE VA FURNIZA dimineața și seara, în intervalul orar 05.00 – 09.00, respectiv 17.00 – 21.00, cu precizarea că la capetele de coloană și la etajele superioare, având în vedere lungimea mare de rețea care trebuie alimentată, pot să apară abateri de la acest program.

- Cișmelele publice de la Șimnic, Făcăi și Marlorex vor fi alimentate continuu", a transmis Compania de Apă Oltenia, într-un comunicat.

COMUNICAT 20.02.2024: Precizări privind întreruperea alimentării cu apă potabilă pe aducțiunea Isvarna - Craiova, în...

Publicată de Compania De Apa Oltenia S.A. pe Marţi, 20 februarie 2024

În comunicat se mai arată că pot să apară modificări în distribuția apei în diverse zone, altele decât cele deja menționate, astfel că programul va fi fi revizuit.

Antreprenorul și-a luat angajamentul că va avea pregătite echipe astfel încât să se lucreze continuu, 24 de ore din 24, iar între timp se execută activitățile de pregătire pe cele două șantiere.

Vor fi afectate toate comunele de pe aducțiune: Câlnic, Telești, Bâlteni, Plopșoru, Țânțăreni, Brănești și orașul Rovinari din județul Gorj, precum și Braloștița, Scaești, Brădești, Coțofenii din Dos, Coțofenii din Față, Almăj și orașul Filiași, din județul Dolj.


 

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close