Antena 3 CNN Actualitate Locale Restricţii de circulaţie din cauza stării avansate de degradare a unui pod din judeţul Mureş. Oamenii ar putea ocoli 100 de kilometri

Restricţii de circulaţie din cauza stării avansate de degradare a unui pod din judeţul Mureş. Oamenii ar putea ocoli 100 de kilometri

Situaţie revoltătoare în judeţul Mureş acolo unde oamenii îşi riscă zilnic viaţa trecând un pod vechi de aproape 150 de ani. Scăderea nivelului apelor râului Mureș a scos la iveală degradări vizibile la un pod rutier. Până acum autorităţile locale au interzis traficul camioanelor mai mari de 7 tone.

Restricţii de circulaţie din cauza stării avansate de degradare a unui pod din judeţul Mureş. Oamenii ar putea ocoli 100 de kilometri
Sursa foto: Antena 3
de Daciana Cordoş    |    14 Aug 2022   •   12:31

Descoperirea a fost făcută chiar de autoritățile locale, după ce nivelul apei a scăzut extrem de mult.

Structura de rezistență a podulului costruit de cca 150 de ani nu a mai fost reparată niciodată, cele mai recente lucrări fiind la partea carosabilă, în 2007.

O echipă tehnică de la Consiliul Județean, în care au fost cooptați și specialiști ISU, respective scafandri de la Salvamont, a verificat starea unui pilon al podului, și a extins verificările la întreaga structură a podului.

Direcția Tehnică a Consiliului Județean a dispus următoarele măsuri:

- restricționarea circulației pentru autospecialele mai grele de 7 tone;

- expertizarea podului de către un expert independent autorizat.

Localnicii se tem că repararea podului ar putea îngreuna traficul pe pod, ceea ce i-ar obliga să ocolească peste 100 km pentru a ajunge în centrul comunei.

Structura de rezistență a podulului nu a fost reparată niciodată în condiţiile în care podul a fost construit în urmă cu aproape 150 de ani.

Cele mai recente lucrări au fost făcute doar la partea carosabilă, în urmă cu 15 ani.

Pe durata restricției pentru traficul greu, șoferii au la dispoziție următorul traseu alternativ: DN7 Săvârșin- Lipova - DJ 682 Lipova-Birchiș - DJ 707B Birchiș-Valea Mare - DJ 707 A Valea Mare-Căprioara.

×
Subiecte în articol: pod mures restricţii circulatie
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close