Antena 3 CNN Actualitate Locale Reţeta unei vieţi liniştite şi lipsite de boală dezvăluită de un veteran de război la 102 ani: "Am făcut toată viața mea asta"

Reţeta unei vieţi liniştite şi lipsite de boală dezvăluită de un veteran de război la 102 ani: "Am făcut toată viața mea asta"

La cei 102 ani Vasile Țapu, veteran de război, trăiește viaţa din plin şi se bucură de fiecare clipă. Stresul şi boala nu fac parte din rutina sa zilnică, iar comunitatea îl consideră un exemplu veritabil de linişte şi pace

Reţeta unei vieţi liniştite şi lipsite de boală dezvăluită de un veteran de război la 102 ani: "Am făcut toată viața mea asta"
Sursa foto: bzi.ro
de Claudia Popovici    |    08 Sep 2021   •   23:25

Vasile Țapu este cel mai vârstnic beneficiar al Căminului de Pensionari „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Iași, iar întreaga echipă a centrului îl privește ca pe un exemplu.

Secretul său este simplu. O rutină bine pusă la punct şi o alimentație echilibrată. 

Potrivit echipei căminului de pensionari, Vasile Țapu este foarte activ, se deplasează singur şi nu urmează niciun tratament. Acordă atenție fiecărui lucru pe care îl face într-o manieră relaxată şi calmă. Masa o servește mereu la ore fixe şi nu se grăbește niciodată. E un exemplu de liniște și pace. 

Întrebat cum a ajuns la venerabila vârstă de 102 ani, Vasile Țapu a spus că nu se stresează, nu se grăbește şi are grijă zilnic să mănânce fructe.

„Nu trece zi fără să mănânc fructe și am făcut toată viața mea asta. Nu m-am stresat niciodată, chiar de am trăit momente foarte grele în viață”, a declarat Vasile Țapu, potrivit bizi.ro

Şi chiar a trăit momente grele. Plecat de acasă, din Basarabia, la numai 20 de ani, Vasile Țapu a luptat timp de 4 ani în cel de-Al Doilea Război Mondial.

„La 24 de ani am ieșit din război. După război a fost criză, a fost greu, dar odată cu trecerea anilor s-au mai îmbunătățit lucrurile, spune simpaticul bătrânel precizând că nu mai are pe nimeni în Iaşi, singura sa rudă fiind doar un strănepot.

Chiar şi aşa, Vasile Țapu continuă să se bucure de fiecare zi pe care o întâmpină cu zâmbetul pe buze dându-ne astfel o lecție de viaţă.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close