Antena 3 CNN Actualitate Locale Revoltă la o creșă de stat din Sibiu, din cauza copiilor ucraineni înscriși. Ce reclamă părinții

Revoltă la o creșă de stat din Sibiu, din cauza copiilor ucraineni înscriși. Ce reclamă părinții

Este revoltă la o grădiniță din Sibiu din cauza copiilor ucraineni care au fost înscriși la unitatea de învățământ. Mai mulți părinți sunt nemulțumiți că locurile sunt prea puține pentru copiii lor și că există și o listă de așteptare pentru înscriere.

Revoltă la o creșă de stat din Sibiu, din cauza copiilor ucraineni înscriși. Ce reclamă părinții
Sursa foto: getty images | Klaus Vedfelt
de Andrei Naiţă    |    Ştefan Petrică    |    10 Feb 2023   •   17:05

Revolta a fost generată de faptul că la Grădinița numărul 15 din Sibiu au fost primiți trei copii ucrainieni refugiați.

Părinții nemulțumiți consideră că nu e normal să se întâmple acest lucru, în condițiile în care unii dintre ei s-au înscris pe liste de așteptare și, deși îndeplinesc toate condițiile, nu și-au putut înscrie copiii la grădinița cu program prelungit, pe motiv că nu sunt locuri suficiente.

Inspectoratul Școlar Județean explică faptul că cei trei copii ucraineni nu au luat locul nimănui și că, de fapt, sunt înscriși pe locurile suplimentare.

Procedura venită de la Ministerul Educației prevede că acești copii veniți din zonele de conflict pot fi înscriși la cea mai apropiată școală sau grădiniță de locul în care ei locuiesc împreună cu familia.

Citeşte şi: Peste 100 de persoane din Maramureș, cercetate pentru că ar fi obținut ilegal bani pentru cazarea refugiaților ucraineni

Așa s-a decis ca cei trei micuți să ajungă pe listele suplimentare de la grădinița respectivă, iar această procedură nu afectează cu nimic locurile destinate copiilor sibieni, mai arată Inspectoratul Școlar, care face totodată un apel către toți părinții la o informare corectă.

Locurile suplimentare pentru copii refugiați sunt create cu scopul să îi ajute pe aceștia să se poată integra mult mai ușor în țara, respectiv în orașul în care locuiesc în prezent.

×
Subiecte în articol: Sibiu cresa parinti copii ucraineni
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close