Antena 3 CNN Actualitate Locale "Este inadmisibil să suport această bătaie de joc" | Revolta unei femei, obligată să plătească pentru o analiză gratuită, la un spital din Cluj

"Este inadmisibil să suport această bătaie de joc" | Revolta unei femei, obligată să plătească pentru o analiză gratuită, la un spital din Cluj

O femeie a povestit o experiență dezamăgitoare întâmpinată în timpul unui consult ginecologic programat la un spital din Cluj. Ea face apel la autorități pentru pune capăt urgent umilințelor la care sunt supuși românii care plătesc contribuțiile la CNAS.

"Este inadmisibil să suport această bătaie de joc" | Revolta unei femei, obligată să plătească pentru o analiză gratuită, la un spital din Cluj
Sursa foto: GettyImages
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Apr 2024   •   17:49

Cu toate documentele în regulă, inclusiv o trimitere de la medicul de familie și taxele la zi către sistemul de sănătate, femeia a fost surprinsă să afle că trebuie să achite 150 de lei pentru o ecografie, serviciu pe care ar fi trebuit să-l primească gratuit. 

Totul a început în timpul unei consultații, acolo unde femeia a primit şi recomandarea pentru o ecografie.

Revolta a fost şi mai mare când, după ce a făcut eforturi pentru a obține trimiterea de la medic, femeia a aflat că trebuie să plătească ecografia, pe motiv că fondurile sunt insuficiente, chiar în ziua când a ajuns la spital.  

"Am parcurs o distanță de 100 de kilometri pentru a obține biletul de trimitere necesar consultației gratuite. Consider că este o bătaie de joc ca, după toate eforturile depuse, să fiu nevoită să plătesc din nou pentru o procedură medicală esențială. (...)

Mi se pare extrem de nedrept ca, după ce am plătit contribuții CAS timp de atâția ani, să fiu nevoită să plătesc suplimentar pentru o ecografie considerată standard în cadrul unui control ginecologic”, a relatat pacienta pentru Știri de Cluj.

Într-o reacție la această situație, femeia a cerut intervenția autorităților competente și a subliniat inadmisibilitatea unor taxe abuzive impuse pacienților care au contribuit la sistemul medical.

Ea consideră că este o mare bătaie de joc faptul că, în ciuda contribuțiilor eforturilor depuse pentru a ajunge la consultații, este nevoită să plătească pentru servicii medicale pentru care ar trebui să existe fonduri suficiente. 

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj au recunoscut că fondurile pentru investigațiile imagistice, asigurate de CAS, sunt insuficiente şi, din păcate, nu sunt soluţii în acest sens. 

×
Subiecte în articol: spital Cluj CNAS analize gratuite
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close