Antena 3 CNN Actualitate Locale Revoltă la mormântul lui Arsenie Boca. De ce s-au supărat oamenii din Prislop

Revoltă la mormântul lui Arsenie Boca. De ce s-au supărat oamenii din Prislop

Revoltă la mormântul lui Arsenie Boca. De ce s-au supărat oamenii din Prislop
Sursa foto: Foto: VideoNews
28 Feb 2016   •   10:13
Revoltă la mormântul lui Arsenie Boca! Localnicii din satele aflate înjurul mănăstirii Prislop au sărit ca arşi cînd au auzit că rămăşiţele părintelui ar putea fi mutate la Bucureşti.

Planurile de mutare le dau peste cap planurile de afaceri.

E revoltă la Prislop după ce oamenii au aflat că rămăşiţele pământeşti ale lui Arsenie Boca ar putea fi mutate la Bucureşti.

În cele mai rele zile mănăstirea primeşte 2.000 de credincioşi. Iar la sărbătorile mari chiar şi 30.000. Pentru localnici, dispariţia osemintelor ar însemna sărăcie. În plus, Arsenie Boca a cerut să fie înmormântat aici şi aşa va rămâne, spun mai marii Bisericii Ortodoxe Române.

Fenomenul Arsenie Boca a fost considerat afacerea anului 2015. A adus milioane de euro pentru biserică şi pentru diverşii afacerişti care vând obiecte cu imaginea părintelui.

Mănăstirea de la Prislop, unde e înmormântat sfântul Ardealului , refuză să vorbească despre bani, despre profitul obţinut din vânzarea obiectelor de cult cu el.

Sunt însă sume uriaşe ascunse în spatele unei întreagi industrii care produce cărţi, icoane, flori, acatiste sau turism religios. Şi totul este alimentat de campania de "procanonizare", care atrage sute de mii de români la Prislop. 

Potrivit unor estimări, numai din turismul religios, încasările pentru zece luni pline din an se ridică la peste 15 milioane de euro, bani care intră în buzunarele firmelor organizatoare de pelerinaje şi a hotelierilor din zona Hunedoara - Prislop.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close