Antena 3 CNN Actualitate Locale Revoltă în Satu Mare, după ce localnicii au aflat că se amenajează în secret un centru pentru refugiaţi

Revoltă în Satu Mare, după ce localnicii au aflat că se amenajează în secret un centru pentru refugiaţi

Revoltă în Satu Mare, după ce localnicii au aflat că se amenajează în secret un centru pentru refugiaţi
Sursa foto: Foto: pixabay.com
29 Ian 2016   •   08:56

Revoltă într-o localitate din Satu Mare după ce oamenii au aflat că în oraşul lor se amenajează în secret un centru pentru refugiaţi. 

 
Autorităţile locale şi judeţene spun că nu au fost informate şi nu au de gând să aprobe o asemenea iniţiativă. 
 
În plus, şi preotul care se ocupa de primirea refugiaţilor a renunţat să-i mai găzduiască după ce cazul a fost prezentat la Antena 3.
 
Este revoltă printre omaneii din Mădăras, Satu Mare, după ce au aflat că în oraşul lor se amenajează în secret un centru pentru refugiaţi. 
 
Autorităţile locale şi judeţene spun că nu au fost informate şi nici nu vor apoba o asemenea iniţiativă. 
 
Preotul reformat care se ocupa de primirea refugiaţilor a confirmat informaţia pentru Antena 3.
 
Speriaţi de informaţiile care apar în presă despre grozăviile imigranţilor din Germania sau Franţa, localnicii din Mădăras nici nu vor să audă de refugiaţi. 
 
Oamenii spun că nu au nimic în comun cu imigranţii şi că sunt destule dovezi care arată că aceştia nu au venit în Europa pentru a se adapta.
 
Proiectul demarat de ONGul condus de un preot reformat nu ar fi fost în interesul comunităţii, ci în cel personal, acuză localnicii.
 
Demersul ridicării centrului de refugiaţi nu era cunoscut nici de autorităţile judeţene. Mai mult, prefectul a convocot o şedinţă şi cu liderii altor instutuţii. Nici ei nu fuseseră informaţi. În urma presiunilor, preotul vrea să renunţe la proiect. 
 
Satu Mare pare o ţintă predilectă a autorităţilor atunci când vine vorba despre imigranţi. O altă localitate din Satu Mare, Tăşnad, a fost vizată de Ministerul de Interne pentru construcţia unui centru de refugiaţi. 
 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close