Antena 3 CNN Actualitate Locale Revoltă împotriva interlopilor, în Sălaj! Oamenii sunt bătuți, umiliți și jefuiți în plină stradă

Revoltă împotriva interlopilor, în Sălaj! Oamenii sunt bătuți, umiliți și jefuiți în plină stradă

Este revoltă în comuna Surduc, județul Sălaj. Oamenii au ieşit în stradă deoarece autoritățile locale nu iau nicio măsură pentru a opri valul de violențe, spargeri și amenințări venite din partea comunității de rromi. Oamenii spun că sunt amenințați, înjurați, scuipați și bătuți și nimeni nu face nimic.

Revoltă împotriva interlopilor, în Sălaj! Oamenii sunt bătuți, umiliți și jefuiți în plină stradă
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Vasile Dale    |    18 Oct 2022   •   14:44

Rromii fură din magazine, din curțile oamenilor și de pe pământurile lor. Își asmută câinii la oameni, sau își lasă caii să circule prin mijlocul drumului. 

Doar în ultima perioadă, în comună au avut loc mai multe incidente grave, pe care mulți le ascund din cauza fricii. Astfel, un bărbat a fost tăiat cu coasa de rromi, în momentul în care aceștia au fost surprinși pe proprietatea omului. Soțul unei angajate în Primărie a ajuns în spital, după ce a fost bătut crunt de rromi. Până și un consilier local, Mircea Breban din satul Cristolţel, a fost bătut de rromi. În luna august, rromii au intrat pe un geam în căminul cultural, unde urma să aibă loc o nuntă. A fost furat tortul miresei, prăjiturile şi băuturile! 

Sătenii sunt îngroziți, nu mai au nicio siguranță în satul lor, pe străzi, pe proprietățile lor şi chiar în casele lor. Din păcate, durerea lor și off-ul lor nu este auzit de nimeni. 

Aflați la capătul puterilor, cetățenii comunei Surduc au vrut să își exprime necazurile față de atâția și atâția ani de violențe, spargeri, amenințări venite din partea rromilor, dar şi de nepăsarea autorităţilor locale, într-o adunare populară ce a avut loc. Din păcate, sătenii au vorbit singuri, deoarece primarul Alin Băbănaş şi niciun alt reprezentant al autorităților locale nu s-au sinchisit să participe, nici măcar din complezență. 

În cele șapte localități din comuna SURDUC trăiesc aproape 3500 de suflete, dintre care aproximativ 300 de rromi. Comunitatea rromă este împărțită în două. Majoritatea rromilor au fost bine integrați în comunitate. Au locuri de muncă, au școli și chiar au absolvit facultăți. Din păcate, aproape 150 de rromi reprezintă o mare problemă a comunității, iar în zonă situația a scăpat de sub control. La recensământul din acest an, la doar două case, recenzorii au numărat aproape 100 de persoane de etnie rromă. 

×
Subiecte în articol: Surduc Salaj
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close