Antena 3 CNN Actualitate Locale La minus 2 grade Celsius, românii au luat cu asalt ghișeele de taxe și impozite locale, după ce dările s-au majorat cu 14%

La minus 2 grade Celsius, românii au luat cu asalt ghișeele de taxe și impozite locale, după ce dările s-au majorat cu 14%

Cozile și îmbulzeala au caracterizat această dimineață la ghișeele pentru plata taxelor și impozitelor locale din mai multe orașe.

de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Ian 2024   •   12:04

În aproape toată țara, aceste dări au fost actualizate cu rata inflației și s-au majorat cu 13,8% în 2024.

La Galați, corespondentul Antena 3 CNN a surprins circa 100 de persoane, majoritatea de vârsta a treia.

Unii oameni au venit să prindă "loc" încă de la orele 4 - 5 dimineața, în condițiile  deși afara erau minus 2 grade celsius.

În ciuda precauțiilor, până la urmă s-a creat îmbulzeală.

"Măi oameni, las-o încolo de treabă", a răbufnit un agent de pază, copleșit de oamenii care-și făceau loc către ghișee printr-o ușă termopan.

Un bărbat l-a interpelat pe paznic spunându-i: "De ce le dai drumul, dacă sunt bonuri de ordine?". Paznicul n-a avut replică.

La Brașov, situația a fost similară.

Pensionarii și românii care stau bine cu timpul liber suportă frigul și cozile pentru a plăti, printre primii, dările locale

Oamenii au venit încă de la primele ore ale dimineții pentru a-și plăti impozitul pentru apartament, mașină și chiar locul de parcare.

"Matinalii plătitori de taxe spun că s-au grăbit să scape de o grijă. Sunt mulți pensionari sau cetățeni care, pur și simplu, au timp liber.

Puțin mai devreme am stat de vorbă cu cineva care a zis că își plătește locul de parcare, temându-se că, dacă nu îl achită în acest moment, mai târziu s-ar putea ca locul să fie licitat și să fie nevoit să plătească mult mai mult.

Această stare de spirit îi face pe unii să stea și câte o oră afară, în frig, până le vine rândul.

Și Brașovul plătește taxe și impozite cu 13,8 mai mult, acestea fiind actualizate cu rata inflației", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Ovidiu Stan. 

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close