Antena 3 CNN Actualitate Locale România va avea un nou pod peste Dunăre, spre Bulgaria. Adina Vălean: "Sper să fie și feroviar, nu doar rutier"

România va avea un nou pod peste Dunăre, spre Bulgaria. Adina Vălean: "Sper să fie și feroviar, nu doar rutier"

Comisia Europeană va finanța studiul de fezabilitate pentru construirea unui nou pod peste Dunăre, care va lega România de Bulgaria.

România va avea un nou pod peste Dunăre, spre Bulgaria. Adina Vălean: "Sper să fie și feroviar, nu doar rutier"
Sursa foto: Facebook/ Dan Motreanu
de Mia Lungu    |    21 Feb 2024   •   21:49

Comisia Europeană va finanța studiul de fezabilitate pentru construirea unui nou pod peste Dunăre între Giurgiu și Ruse. Studiul de fezabilitate este în valoare de șapte milioane de euro.

În etapa următoare, țara noastră va putea solicita finanțarea construirii podului din fonduri UE.

"Eu sper ca lucrurile să se mişte cât mai repede, să poate să aplice şi pentru finanţarea efectivă a lucrărilor. În acest moment proiectul este depus doar ca un pod rutier, cu opţiune pentru feroviarEu sper să fie un pod şi pentru traficul feroviar, pentru că este pe acest Coridor Nord-Sud, care trebuie să fie deservit de o trecere modernă peste Dunăre", a afirmat Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi.

"Va fi al treilea pod peste Dunăre între România și Bulgaria și al doilea dintre Giurgiu și Ruse.

Lungimea podului va fi de doi kilometri și va fi realizată infrastructură de acces de 15 kilometri pe partea română și 15 kilometri pe partea bulgară. Noul pod Giurgiu-Ruse ar urma să fie construit în apropierea celui existent, iar podul actual va fi folosit în continuare.

În aprilie 2022, premierii de atunci ai României și Bulgariei, Nicolae Ciucă și Kiril Petkov, au discutat despre realizarea acestui pod și a altor patru poduri peste Dunăre.

În noiembrie 2022, am discutat cu Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi, despre stadiul proiectelor finanțate din fonduri UE care pot contribui la dezvoltarea județului Giurgiu, inclusiv despre noul pod și despre dragarea Dunării", a scris Dan Motreanu pe Facebook.

Comisia Europeană va finanța studiul de fezabilitate pentru construirea unui nou pod peste Dunăre între Giurgiu și Ruse....

Posted by Dan Motreanu on Wednesday, 21 February 2024

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close