Antena 3 CNN Actualitate Locale El este românul cu cea mai mică indemnizaţie de handicap. Trăiește cu rănile infectate și mănâncă din mila vecinilor

El este românul cu cea mai mică indemnizaţie de handicap. Trăiește cu rănile infectate și mănâncă din mila vecinilor

Un bărbat din Vaslui, fost om de serviciul la școala din Duda Epureni, primește o indemnizație lunară de handicap de 64 de lei, după ce a fost diagnosticat cu artrită și i-au fost amputate degetele de la un picior.

El este românul cu cea mai mică indemnizaţie de handicap. Trăiește cu rănile infectate și mănâncă din mila vecinilor
Sursa foto: vremeanoua.ro
de Mia Lungu    |    18 Oct 2022   •   11:34

Viorel Cazan are 58 de ani și locuiește în satul Epureni, comuna Duda Epureni. Acesta a ajuns să trăiască din mila vecinilor, pentru că singurul său venit este o indemnizație de handicap de doar 64 de lei pe lună. Atât este ajutorul primit de la stat, în urma depunerii dosarului.

"De patru ori am avut viermi pe răni. M-am chinuit să îi scot singur, când i-am văzut"

"Prima indemnizație de 64 de lei am primit-o în luna ianuarie a acestui an. Nu pot să știu cum au socotit dânșii, cum au considerat că în 2022, la ce prețuri sunt, la cât valorează viața de zi cu zi, dar doar atât mi-au dat. E foarte puțin, că nu am niciun alt venit și la muncă nu te poți duce în situația mea.

La muncă trebuie să muncești ziua toată, serios, nu să stai și să te sprijini de pereți de durere, că ești dat afară. Soția mi-a murit, singur îmi port de grijă", spune Viorel Cazan.

"De patru ori am avut viermi. M-am chinuit să îi scot singur, când i-am văzut. La spitalul Huși nu mă mai duc, pentru că domnul doctor mi-a spus că am nevoie întâi să merg la Iași, pentru niște analize amănunțite. Îl înțeleg, dar cu 64 lei? Cu ce să ajung la Iași? Am mai pus niște cârpe, cum am putut.

E dureros, e foarte greu totul. Să nu dea Dumnezeu ca nimeni vreodată să fie în neputința mea", a povestit acesta pentru vremeanoua.ro.

Acesta recunoaște că are mare noroc de mila oamenilor din sat, care îi mai aduc câte ceva de mâncare.

×
Subiecte în articol: Viorel Cazan handicap indemnizatie roman
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close