Antena 3 CNN Actualitate Locale Rudele celor trei mineri morți în cariera Jilț Sud cer despăgubiri de 2,7 milioane de euro

Rudele celor trei mineri morți în cariera Jilț Sud cer despăgubiri de 2,7 milioane de euro

Rudele minerilor care și-au pierdut viața în urma accidentului de la cariera Jilț Sud cer despăgubiri în valoare de 2,7 milioane de euro.

Rudele celor trei mineri morți în cariera Jilț Sud cer despăgubiri de 2,7 milioane de euro
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Mar 2023   •   11:18

Tragicul accident, care a provocat moartea celor trei mineri, s-a produs anul acesta, pe data de 17 ianuarie.

Minerii s-au deplasat în carieră cu o autoutilitară, pentru a repara un utilaj defect, însă, la întoarcere, mașina cu care erau transportați s-a răsturnat.

Avocatul care reprezintă familiile celor trei mineri a anunțat că a depus la dosar o cerere prin care rudele victimelor solicită, pentru traumele produse, despăguburi în valoare de 2,7 milioane de euro, fiind vizate în dosar părți civile.

Pe lângă cercetărille realizate de polițiștii din Gorj, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru, a fost solicitată și o expertiză tehnică a autoutilitarei care s-a răsturnat.

Citește și: Satul în care conductele de gaz au fost montate deasupra porţilor | "Este bătaie de joc la adresa oamenilor"

Primele concluzii au arătat faptul că mașina cu care minerii au fost transportați în carieră a căzut în gol de la trei metri, a sărit din viteză, iar frânele nu au funcționat.

În urma accidentului, pe lângă decesul celor trei mineri, alte zece persoane au fost rănite.

Medicii legiști au constatat că moartea minerilor s-a produs prin asfixiere.

×
Subiecte în articol: mineri Jilţ despagubiri
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close