Antena 3 CNN Actualitate Locale Rudele cadrelor medicale răpuse de COVID-19, batjocorite de Casele de Pensii

Rudele cadrelor medicale răpuse de COVID-19, batjocorite de Casele de Pensii

Rudele medicilor și asistenților care s-au îmbolnăvit de COVID-19 primesc o nouă lovitură din partea instituțiilor statului. Deși au dreptul la pensia de urmaș, o parte dintre ei nu şi-au primit nici până acum banii de la Casa de Pensii.

Rudele cadrelor medicale răpuse de COVID-19, batjocorite de Casele de Pensii
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    22 Mai 2021   •   09:39

Oamenii au ales să ducă lupta în instanță pentru a-și primi ajutoarele cuvenite.

Soția unui reputat chirurg din Craiova care a decedat după ce se îmbolnăvise de COVID-19 în timp ce trata un pacient a încercat cu disperare să își ia pensia de urmaș, conform legii.

La început, cei de la Casa de Pensii Dolj i-au spus că soțul ei a murit din cauza unei boli obișnuite, ca mai apoi să îi spună că nu există norme de aplicare pentru acordarea banilor.

„Au spus că nu sunt în programul lor sau ce au la Casa de Pensii, nu există boală, nu există infecție cu SARS-CoV-2 și atunci au scris boală obișnuită. Casa de Pensii a refuzat să ne plătească pentru că nu există norme de aplicare a legii 56 și, neavând norme de aplicare au spus că nu au cum să ne dea acești bani" a spus pentru Antena 3, soția medicului decedat.

După ce a văzut că este umilită de la Casa de Pensii femeia a decis să dea instituția în judecată și a câștigat în primă instanță.

„Trebuie să ne luptăm, să avem procese, să plătim avocați, mergem în instanțe și nu ar putea să trăiască nimeni ceea ce trăim noi", a spus îndurerată femeia.

Aceeași umilință și o trăiește și familia unui asistent medical de la Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova, care a lăsat în urmă doi copii și o soție.

„Am fost nevoit să mergem în instanță. Pe lângă faptul că acești doi minori au rămas fără tată, fără sprijin trebuie să mai trecem și prin bătaia asta de joc, să ajungem în instanță pentru niște drepturi", a spus o ruda a asistentului decedat.

De un an de zile oamenii încearcă să își obțină ajutorul de la stat.

„Instanța a decis că toți cei trei urmași, inclusiv soția, primesc această pensie de urmaș. Chiar sunt curios dacă se pune în aplicare sau va trebui să mai suportăm încă o batjocură, să mergem la Curtea de Apel și așa mai departe", a mai spus ruda asistentului.

Alte zeci de familii din țară trăiesc aceeași dramă și se luptă pentru a-şi câștiga drepturile

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close