Antena 3 Actualitate Locale Salariul pe care nimeni nu vrea să taie iarba în Hunedoara. "Nu e spor de periculozitate şi de zgomot. Ajutorul social vine fără muncă"

Salariul pe care nimeni nu vrea să taie iarba în Hunedoara. "Nu e spor de periculozitate şi de zgomot. Ajutorul social vine fără muncă"

de Georgiana Adam    |    11 Mai 2022   •   15:54
Salariul pe care nimeni nu vrea să taie iarba în Hunedoara. "Nu e spor de periculozitate şi de zgomot. Ajutorul social vine fără muncă"
Sursa foto: colaj Facebook Primaria Hunedoara

Locuitorii din Hunedoara nu par tentaţi de ofertele de muncă din oraşul lor, deşi nu trebuie să depună prea mult efort.

Salariul oferit lucrătorilor sezonieri pentru îngrijirea zonelor verzi nu i-a tentat pe oameni, unii dintre ei spunând că preferă să stea acasă şi să primească ajutor social, potrivit adevarul.ro.

După anunţul de angajare postat pe internet, la interviu nu s-a prezentat nimeni, deşi condiţiile pentru locurile de muncă sezoniere (contract individual de opt ore pe zi, pe durata de trei luni) erau minime: candidaţii trebuiau să ştie să mânuiască trimmerul (unealta de cosit). 

Mai mult, unii dintre localnici s-au arătat revoltaţi de oferta de muncă, respectiv un salariu brut de 2.650 de lei, bonuri de masă şi transport gratuit la locul de muncă. 

"E o muncă grea, prost plătită, nu au sporuri de periculozitate şi zgomot. Angajaţii lucrează în asemenea condiţii şi salariul de mizerie", scrie Ana, pe reţelele de socializare.

"E grea munca. Ajutorul social vine fără muncă", a comentat Vava. 

"Păi din 2.650 de lei brut îţi ia statul 40-45 la sută şi cu cât mai rămâi. De ce nu faceţi salariul 2.650 lei net sau chiar 3.000 de lei, că s-au scumpit toate. Ce să facă omul cu 1.500 de lei sau cât vine?", spune Alex. 

"Dacă nici aici nu mai aveţi oameni, e grav nenică", a comentat un alt hunedorean. 
 

×
Subiecte în articol: spaţii verzi salariu Hunedoara

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close