Antena 3 CNN Actualitate Locale Sălile de sport din marile oraşe funcţionează fără autorizaţie de incendiu

Sălile de sport din marile oraşe funcţionează fără autorizaţie de incendiu

Sălile de sport din mai multe oraşe mari sunt clădiri extrem de periculoase. Foarte puţine au autorizaţie de la ISU, care certifică faptul că, în cazul unui incendiu, există sisteme de stingere iar oamenii au şanse să se salveze. Este, de exemplu, cazul sălilor de sport din Braşov sau Galaţi, care de ani de zile se chinuie să convingă pompierii să le autorizeze

Sălile de sport din marile oraşe funcţionează fără autorizaţie de incendiu
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
07 Feb 2020   •   13:15

Sala Sporturilor ''Dunărea'' este construită de mai bine de jumătate de secol. După 14 ani de reabilitare, aceasta a fost dată din nou în folosinţă în anul 2013. De atunci funcţionează fără autorizaţie.

Primăria Galaţi a fost amendată de mai multe ori mai ales după evenimentul de la Colectiv când legislaţia a devenit din ce în ce mai dură iar amenzile au ajuns până la 50.000 de lei. Nu este însă singura municipalitate care are astfel de probleme.

Şi în Braşov, Sala Spoturilor, care găzduieşte la fiecare eveniment peste 1.500 de spectatori, nu are aviz de la ISU. Aşa că pompierii păzesc clădirea de fiecare dată.

Probleme sunt şi în Timişoara. Sala Olimpia, de exemplu, funcţionează de 5 ani fără autorizație de securitate la incendiu.

Sălile de sport din marile oraşe funcţionează fără autorizaţie de incendiu

×
Subiecte în articol: sali de sport autorizatie
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close