Antena 3 CNN Actualitate Locale Şantiere în Bucureşti, semn că a început campania electorală

Şantiere în Bucureşti, semn că a început campania electorală

Cu un an înainte de alegerile locale, primarii din București au dat startul șantierelor despre care vorbeau în campanie sau la început de mandat.

Şantiere în Bucureşti, semn că a început campania electorală
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Radu Tiliță    |    Ioana Mircea    |    18 Iul 2023   •   09:25

La vremuri noi, tot noi! Acesta este principiul după care funcţionează politicienii noştri. Chiar dacă unii spun că vin cu o viziune aparte, realitatea din teren îi contrazice. Întrebaţi de ce a durat atât să pună în practică proiectele anunțate în campanie, unii dau vina pe birocraţie, iar alţii vorbesc despre o rea voinţă a conducerii generale.

În luna iunie a anului trecut, se anunţa cu surle şi trâmbiţe faptul că vom avea două străzi importante cu sens unic. Era vorba despre Calea Floreasca şi Strada Radu Beller. Pe atunci, primăria susţinea că lucrările vor începe în doar câteva săptămâni doar că de la promisiune până la realitatea din teren, a trecut fix un an.

Citește și: Tot Bucureștiul rămâne fără apă caldă. Lucrările de înlocuire a conductelor vor dura o lună 

"A durat atât de mult pentru că 6 luni de zile a durat avizarea semafoarelor", a spus Stelian Bujduveanu viceprimarul municipiului Bucureşti.

Resistematizarea traficului în zonă va veni la pachet cu modificări importante. Cele două străzi vor beneficia de benzi unice pentru transportul public, dar şi de piste dedicate bicicliştilor. Totodată, zeci de locuri de parcare vor dispărea.

Pe de altă parte, după trei ani în care a susţinut că Pasajul Ciurel este cea mai proastă investiţie făcută de primăria capitalei, Nicuşor Dan s-a răzgândit. Acesta susţine că a schimbat culoarul de exproprieri, astfel încât să fie mai ieftin. Imediat după ce va primi noile cote, lucrările de la tronsonul 2 ar trebui să înceapă imediat, însă nu se ştie dacă asta se va întâmpla în acest mandat sau în următorul.

În sectorul 4 al Capitalei, primarul se confruntă cu un blocaj în Consiliul General pentru realizarea magistralei de metrou M4 Gara de Nord - Gara Progresul.

Pe lista proiectelor de infrastructură resuscitate se numără şi pasajul Doamna Ghica. Municipalitatea susţine că vom putea circula pe el din luna septembrie a acestui an, însă de anul viitor circulaţia ar putea fi oprită din nou pentru a începe lucrările pentru o linie de tramvai care să unească Piaţa delfinului de Pipera.

×
Subiecte în articol: santier alegeri București
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close